28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inginerul care vrea schimbări majore în legislaţia pentru mediul de afaceri
Inginerul care vrea schimbări majore în legislaţia pentru mediul de afaceri

De aproape zece ani lucrează pentru firme care presteaza servicii în domeniul naval. Faptul că este implicat la vârf în conducerea a două societăţi comerciale l-a făcut să se lovescă direct de legislaţia care vizează sectorul economic. Cunoaşte perfect ce ar trebui modificat din acest punct de vedere şi are zeci de proiecte în domeniu. Proiecte pe care vrea să le aplice după ce ajunge în Senat, din partea filialei gălăţene a Partidului Naţional Liberal.
“Marile companii au fost ajutate tot timpul, unele prin ştergeri de datorii, altele prin reeşalonări sau facilităţi fiscale. Aş dori ca legislaţia să fie mai permisivă şi cu firmele mici şi mijlocii, sens în care îmi propun să susţin în Parlament scutirea de impozit pe profitul reinvestit, eliminarea impozitului pe dividente, reducerea taxării forţei de muncă, stimulente pentru cei care angajează tineri sau persoane peste 50 de ani, crearea de instanţe comerciale cu soluţionarea imediată a litigiilor financiare”, susţine Valentin Radu.
Crede că nu poate exista o dezvoltare a Galaţiului fără o dezvoltare a zonei, motiv pentru care susţine modernizarea infrastructurii în partea de est a ţării.
“Trebuie repusă în valoare Dunărea, refăcută infrastructura feroviara şi demarată cosntruirea unei autostrăzi de la Suceava la Ploieşti, cu traversarea Carpaţilor (de la Iaşi sau Bacău la Târgu Mureş sau Brasov). Numai în acest fel se poate reduce diferenţa dintre regiunile ţării şi se poate crea o dezvoltare durabilă şi echilibrată a economiei”, susţine Valentin Radu.
În opinia sa, este necesară şi regândirea sistemului de ajutoare sociale, astfel încât beneficiarii să nu mai poată fi folosiţi ca masă de manevră electorală.


Articole înrudite