24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Intenţia municipalităţii gălăţene de a muta serbările municipiului în timpul verii a fost şi va rămâne o dorinţă a majorităţii cetăţenilor.
Ideea a pornit în urmă cu mai mulţi ani şi o parte a reprezentanţilor mass-media locală au fost cei care au iniţiat discuţii în acest sens cu aleşii locali, din mai multe legislaturi, argumentarea unei astfel de iniţiative fiind bine făcută, de mult timp, de către membrii Societăţii Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” Galaţi.
În acest context, PNL Galaţi a declarat că salută demararea unui proiect de hotărâre în acest sens şi va susţine demersul, cel puţin în sensul ca manifestările laice organizate cu ocazia serbărilor municipiului să fie separate de cele religioase.
„Dacă este să luăm în calcul raţionamentul social, în timpul verii cei mai mulţi gălăţeni plecaţi să muncească în străinătate se întorc acasă pentru a fi alături de familiile lor şi, iată, manifestările dedicate municipiului Galaţi pot reprezenta şi o bună ocazie pentru ca familiile să se reîntregească într-un moment de sărbătoare. Luând în calcul raţionamentul economic, am putea fi de acord că mai mulţi agenţi economici îşi pot expune spre vânzare produsele, vara, într-o perioadă cu mult mai propice”, a precizat preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Galaţi, senatorul Paul Ichim.
Propunerea înaintată spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Galaţi de către primarul Marius Stan va fi susţinută de către consilierii municipali PNL care se vor implica, fie şi din punct de vedere al elaborării unui program de activităţi, în buna derulare a acţiunilor care vor fi dedicate zilelor municipiului Galaţi, fără a neglija, bineînţeles, şi implicarea în perioada în care vor fi celebrate zilele dedicate patronului spiritual al Galaţiului, Sf. Apostol Andrei.

Articole înrudite