17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Întrebat de ce a demisionat Maricel Oancea, liderul liberalilor gălăţeni a comentat că situaţia a fost generată de diferenţele de opinii dintre demisionar şi Marius Stan: „E greu ca toată lumea să aibă aceeaşi opinie”. Victor Paul Dobre a confirmat că la un moment dat a fost pusă problema retragerii sprijinului politic a consilierului Maricel Oancea: „Era o propunere de retragere a sprijinului politic, care nu s-a pus însă în aplicare”. Însă demisia a fost urmare a deciziei personale a lui Oancea, şi consideră că acesta a luat decizia după ce a analizat serios problema. De aceea, Dobre consideră că Oancea nu se va răzgândi în privinţa demisiei, deci nu va reveni în PNL, iar la o ipotetică intenţie ulterioară de revenire în partid, cazul va fi discutat în forurile de conducere liberale. Plecarea lui Oancea în tabăra PSD nu va aduce diferende între galbenii şi roşii locali.
Cel care va ocupa fotoliul de consilier local eliberat de Maricel Oancea prin plecarea din PNL, va fi ocupat de următorul liberal aflat pe lista candidaţilor la alegerile locale anterioare – Raul Mihailov, chirurg al spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, care a ocupat la nivel politic funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret municipale.
Actualul vice liberal rămâne pe poziţie
O altă retragere a sprijinului politic liberal vehiculată pe piaţă îl priveşte pe vicele Cristea. Dobre a respins însă scenariul: „Nu am de gând şi nu avem de gând să îi retragem sprijinul viceprimarului Mircea Răzvan Cristea”. Aceasta a fost declaraţia publică de vineri, 9 septembrie, a liderului liberal, în ciuda zvonurilor care pornesc chiar din interiorul partidului, despre căderea lui Cristea.


Articole înrudite