17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tabăra portocalie
În echipa încă portocalie (schimbarea culorilor nu s-a materializat încă), jucătorii se încălzesc în văzul publicului pentru joc: Necula - primăria Galaţi, Finkelstain - primăria Tecuci şi Aramă - conducerea judeţului.
După ce l-a criticat pe dr. Bacalbaşa pentru că e mai preocupat de apariţiile TV decât de soarta secţiei ATI a spitalului judeţean, pe care o conduce, consilierul judeţean Iulian Aramă, candidatul PDL pentru preşedinţia CJ, s-a declarat mulţumit de faptul că USL i-l oferă drept adversar pe actualul consilier judeţean PSD Nicolae Bacalbaşa şi nu pe Eugen Chebac, preşedintele CJ în exerciţiu. Aramă, secretarul general al organizaţiei PDL locale, consideră că astfel cursa pentru câştigarea preşedinţiei CJ va fi mult mai facilă pentru el. Democrat-liberalul consideră că eventuala candidatură a actualului preşedinte CJ fără susţinerea maşinăriei de partid PSD va fi una dificilă: „Oameni foarte puternici astăzi, dacă partidul se distanţează, nu mai au aceeaşi forţă”. În acest peisaj Aramă se vede sigur de reuşita sa, mizând pe „înţelepciunea alegătorilor, care vor înţelege că între candidatura pentru conducerea CJ şi ştirile de la ora 17 e o diferenţă”.
Aramă a admis varianta avansată anterior de către Eugen Durbacă, conform căreia unii dintre conservatori ar fi dispuşi să susţină adversarii USL, tocmai pentru că Durbacă nu a fost desemnat candidatul USL pentru fotoliul de primar al Galaţiului: „La colegii conservatori cred că e un curent social-democrat şi un aer de liberate”. A preferat însă să se abţină privind eventuala rupere a PC Galaţi prin plecarea lui Durbacă şi a unei părţi dintre conservatori la USL.
În colţul roşu
Portavocea PSD locală, deputatul Florin Pâslaru, a susţinut în continuare candidatura lui Nicolae Bacalbaşa pentru conducerea CJ, în ciuda aprecierii de care se bucură actualul preşedinte CJ în judeţ, pentru că în mandatul lui Chebac au fost realizate diferite investiţii, în special cu fonduri europene, şi a preferat să laude efectivele PSD, care dispun de mai multe oferte electorale: „Candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţului a fost atribuită PSD. Noi, într-un Birou Executiv, am stabilit deja că persoana care ne va reprezenta în această competiţie va fi doctorul Bacalbaşa. El a fost cel votat în acest sens pentru a ne reprezenta. (…) Eugen Chebac este apreciat la nivel de ţară, aduce fonduri europene, îşi face treaba, îşi doreşte să îşi continuie proiectele, dar în urma sondajelor şi a statului USL, în urma Comitetului Executiv, s-a decis să se meargă cu dr. Bacalbaşa. PSD a avut mereu multe valori, multe săbii într-o teacă, şi e normal să fie disensiuni, discuţii, dar eu cred că aceste discuţii, pe măsură ce timpul trece, se vor linişti şi e normal, e în interesul USL”.
Pâslaru a respins scenarii coform cărora inclusiv susţinătorii microbişti ai lui Marius Stan vor vota cu contracandidatul acestuia, pentru ca preşedintele clubului de fotbal „Oţelul” Galaţi să fie disponibil pentru o eventuală promovare în lumea fotbalului românesc, lucru care nu ar mai fi posibil în cazul ocupării acestuia cu Primăria Galaţi, poziţie foarte solicitantă, dat fiind faptul că oraşul nostru se confruntă cu o varietate amplă de probleme. Pâslaru a respins, deci, şi eventuala înlocuire a candidatului liberal Marius Stan cu Nicuşor Ciumacenco, chiar în eventualitatea creşterii în sondaje a viceprimarului PSD. Posibilitatea schimbării candidaţilor avansată la Brăila de către social-democratul Bunea-Stancu (preşedintele CJ) a fost respinsă de Pâslaru, care şi-a trecut colegul în categoria excepţiilor partidului, a persoanelor cu ieşiri în peisaj mai colorate.
Dincolo de toate cele afirmate mai sus, Pâslaru a precizat că nominalizarea exactă a candidaţilor USL se va face în circa două săptămâni. Deci jocul candidaturilor nu s-a încheiat încă, Galaţiul fiind printre cele 7 judeţe în care există dispute privind candidaturile USL.


Articole înrudite