05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Judeţeana PNL vede Galaţiul, de 1 Decembrie, ca pe Mecca României
Judeţeana PNL vede Galaţiul, de 1 Decembrie, ca pe Mecca României

De ce nu fac peneliştii gălăţeni opoziţie aşa cum ar trebui? Aceasta-i întrebarea care-i frământă pe gălăţenii anti-PSD care ar dori altceva pentru oraş. Un posibil răspuns care se prefigurează ar fi că preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, George Stângă, crede că municipiul Galaţi este moţul şi, în acelaşi timp, buricul României. Cel puţin aşa reiese dintr-o decizie a acestuia (vezi facsimil) în care se arată ”Având în vedere că ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României sunt organizate pe raza municipiului Galaţi cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, pe 01 decembrie 2018, se decide ca organizaţia municipală a PNL Galaţi să participe la manifestări cu un număr de 50 de persoane” şi să ferească sfântul Orban să nu iasă la numărătoare pentru că ”În cazul nerespectării prevederilor prezentei decizii, se vor aplica sancţiunile prevăzute de Statutul PNL”. Citind cu atenţie această decizie, reiese clar că pentru senatorul Stângă, Galaţiul este de fapt noua Alba Iulia. Îl anunţăm pe această cale că în fiecare localitate din această ţară, anul acesta, se celebrează Centenarul Marii Uniri. Chiar şi la Tecuci, Lieşti, Jorăşti, Toflea sau Călăraşi, Măgurele, comuna Berceni, localităţi de care senatorul penelist este destul de apropiat prin alianţă.
Probabil exprimarea nefericită din documentul citat (căci asta pare să fie) a intervenit şi pe fondul că poate o voce interioară îi şoptea senatorului că este imposibil ca organizaţia municipală să strângă 50 de persoane şi, astfel, Stângă va avea ocazia perfectă să-l sancţioneze pe nesupusul Ştefan Baltă (preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi) care s-a prins cum stă treaba în partid şi, din ”viitorul primar penelist al Galaţiului”, a devenit persona non grata căci omul pare că vrea să pună peneleul local pe picioare (actualmente divizat în vreo 3-4 tabere şi frământat de lupte interne).
Şi pentru că Baltă s-a săturat să fie a cincea roată la căruţă, a decis să demareze alegerile pentru funcţia de preşedinte, pe care o deţine ca interimar. Ba mai mult de atât, Ştefan Baltă a obţinut şi votul de încredere al Biroului Politic Judeţean al PNL Galaţi la conducerea căruia se află însuşi senatorul Stângă. Faptele sunt cu atât mai interesante cu cât, în urmă cu două săptămâni, Baltă declara într-o conferinţă de presă că nu a intrat în cursa internă pentru stabilirea candidatului la primărie pentru că nu se simte susţinut deoarece colaborarea dintre acesta şi preşedintele partidului la nivel judeţean, George Stângă, scârţâie din cauza unor probleme de comunicare. Aşadar nu-l susţine preşedintele, dar îl susţine organizaţia, ceea ce explică multe despre dezbinarea şi degringolada din PNL Galaţi.

29PNL


Articole înrudite