02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tribunalul Galaţi a decis ieri ca alţi trei aleşi locali din localitatea gălăţeană să fie validaţi de forul deliberativ local, după ce la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local nu mai puţin de 14 consilieri nu au fost validaţi. Cei trei noi consilieri locali sunt Florentin Axente, Petru Valeriu Cotan şi Gianina Felicia Chiţiga, după ce acum o săptămână judecătorii au obligat Consiliul Local din Ghidigeni să valideze şi mandatele de consilieri locali
pentru Paul Popa, Lică Munteanu şi Mihăiţă Bălan. Acestora li se alătură alţi cinci aleşi locali din Ghidigeni, ce urmează să îşi intre oficial în drepturi după ce judecătorii au decis pe 20 iulie ca noul Consiliu Local să le valideze mandatele de consilieri. Un alt consilier local de la Poiana, Ioan Doniga, va fi validat, la rândul său, ca ales local, însă lucrurile sunt încă departe de a fi clarificate în ceea ce priveşte componenţa noului Consiliu Local. Nu se ştie deocamdată ce situaţie juridică au Maricel Lazăr, Ionel Farcaş si Mariana Ochiană, candidaţi pe listele PNL la alegerile din 10 iunie. Consiliul Local din Poiana trebuie să precizeze dacă cei trei au candidat şi au fost aleşi consilieri locali în localitate, dar şi dacă au renunţat la mandatele de aleşi locali. Şi PNL Galaţi trebuie să clarifice situaţia lui Maricel Lazăr, Ionel Farcaş si Mariana Ochiană, în sensul de a preciza dacă mai sunt membri ai formaţiunii politice sau au fost excluşi.
Fostul preşedinte al CJ Galaţi nu renunţă la mandate
De amintit este şi faptul că Eugen Chebac, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, a dat, din nou, în judecată forul deliberativ judeţean, pe care l-a condus în ultimii patru ani şi cere să fie repus în drepturi, după ce i s-a recunoscut doar parţial dreptul de a fi consilier judeţean, până pe 09.07.2012. La acea dată forul deliberativ judeţean invalidase mandatul de consilier judeţean a lui Chebac după ce UNPR Galaţi i-a retras sprijinul politic. Fostului director al SC Apă Canal, Ion Ştefan, i-a fost validat în cele din urmă mandatul de consilier judeţean după ce justiţia îi dăduse dreptate în procesul deschis împotriva Consiliului Judeţului.


Articole înrudite