14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătălia pentru candidatura la fotoliul de primar al municipiului Tecuci a avut primele „runde” în toamna anului trecut, când Ecaterina Andronescu şi Tăriceanu îi dădeau drept candidaţi când pe Daniel Butunoi, când pe Daniel Þuchel. Şi cum prelansările se desfăşurau tip „fermoar”, ieşind la „rampă” când PSD, când PNL, cu candidaţi diferiţi, dar cu nume identice, pentru a nu se crea, probabil confuzie în rândul electoratului, USL a bătut palma şi a decretat: Daniel Þuchel va candida în cadrul alegerilor locale din iunie 2012 pentru fotoliul de primar al municipiului Tecuci iar „contracandidatul” său, Daniel Butunoi, va candida pentru un fotoliu în Consiliul Judeţului, iar apoi, în toamnă, la parlamentare.
În urma acestei decizii luate la nivel înalt, „furia” dintre cei doi contracandidaţi s-a topit, aceştia devenind instantaneu colegi care trag la aceeaşi „căruţă”. Pentru a face public această „pace,” în zi de sărbătoare, pe 23 aprilie, de Sf.Gheorghe, patron spiritual al municipiului Tecuci, la ceas de seară, orele 18,  la sediul PSD a avut loc o conferinţă de presă. În cadrul acestei reuniuni, cei doi candidati au susţinut câte un scurt discurs prin care au transmis tecucenilor mai multe mesaje.
Fiind „acasă”, Daniel Butunoi a deschis discuţiile precizând: „După o perioadă dificilă am ajuns în pragul deciziei de a forma USL la Tecuci. Îmbinarea celor două partide are scopul de a aduce o schimbare în bine şi vă asigurăm că USL este o uniune indestructibilă pe termen lung. Avem totală încredere unul în altul şi vom reuşi să readucem tecucenilor oraşul pe care îl doresc. Þin să precizez că cele două partide îşi vor păstra identitatea, dar suntem extrem de decişi să câştigăm primăria şi majoritatea în CL”.
Sediul de campanie al USL va fi la PSD, însă, ca personaj principal în campania pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Tecuci, Daniel Þuchel (primar al comunei Þepu) a continuat discursul deschis de Daniel Butunoi precizând: „Cunoaştem faptul că tecucenii sunt dezamăgiţi de situaţia din Tecuci şi singura alternativă serioasă o reprezintă USL. Tecuciul în 2012 are nevoie de un primar priceput , iar eu cred că pot fi acel primar. Experienţa mă recomandă, ca primar al comunei Þepu, dar am un sprijin puternic din partea a 10.000 de membri USL. Ne dorim primăria Tecuci şi o majoritate confortabilă în CL, astfel încât să putem pune în aplicare toate ideile ce pot duce la dezvoltarea oraşului. Sperăm ca USL să conducă şi la nivel naţional şi ca o echipă cum suntem noi să aibă rezultate, pe lângă un primar bun, avem nevoie şi de un parlamentar de aceeaşi categorie. Doar împreună vom reuşi să redăm tecucenilor oraşul pe care şi-l doresc şi declar deschis că de astăzi a început campania electorală. Îmi dau jos cravata şi vom porni la muncă. Vom ajunge în fiecare casă, la fiecare apartament, pe fiecare uliţă, căci Tecuciul are foarte multe uliţe, lucru pe care nu l-a făcut actualul primar. De astăzi a început numărătoarea inversă pentru PDL la Tecuci, deci PDL-ul trebuie să-şi numere zilele”, a încheiat Daniel Þuchel, candidatul USL la Primăria Tecuci.


Articole înrudite