14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul comunei Schela, Marcel Petrea, care s-a înscris recent în UNPR, după ce a fost suspendat din PSD, îşi acuză foştii colegi de partid, mai exact pe consilierii locali, de faptul că pun beţe în roate primirii sumei de 1,6 miliarde de lei vechi de la bugetul statului. Primarul din Schela susţine că ar fi încercat zadarnic să convoace sâmbăta trecută şi luni după-amiază o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, care avea pe ordinea de zi rectificarea bugetului comunei aferent anului 2012.
„Guvernul a alocat recent suma de 1,6 miliarde de lei vechi către comuna Schela, pentru plata unor arierate, cum ar fi achitarea unor facturi pentru anumite lucrări efectuate. Pentru a putea folosi aceşti bani, trebuia ca bugetul de venituri şi cheltuieli aferent acestui an să fie rectificat, iar în acest sens am convocat o şedinţă de Consiliu Local sâmbăta trecută, care însă nu a avut loc deoarece consilierii locali ai PSD nu s-au prezentat la şedinţă. Din informaţiile pe care le am, aceştia au fost sfătuiţi să nu vină la şedinţa respectivă şi acest lucru s-a întâmplat şi luni după-amiază, când şedinţa nu a avut loc din acelaşi motiv. În aceste condiţii, am convocat pentru vineri, începând cu ora 16, o şedinţă ordinară de Consiliu Local, care să aibă pe ordinea de zi rectificarea bugetului”, ne-a declarat primarul comunei Schela.
Potrivit acestuia, comuna pe care o conduce are 3.640 de locuitori, în Consiliul Local fiind 13 consilieri, din care 8 sunt din partea PSD. Primarul Marcel Petrea susţine că ar fi fost suspendat din PSD şi că s-a înscris ulterior în UNPR, urmând să candideze pentru un nou mandat de primar din partea Alianţei pentru Progres, fiind deci susţinut atât de UNPR, cât şi de PDL. Cât despre contracandidaţii săi, Marcel Petrea susţine că USL nu va avea un candidat comun cu care să se bată pentru un nou mandat de primar. „Candidatul celor de la PSD este fratele fostului primar, Petru Bărceanu, în timp ce candidatul PNL va fi Ionel Neamţu, fostul candidat al PDL”, mai susţine primarul comunei Pechea.
PSD contraatacă
Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, ne-a declarat că primarul şi-a pierdut sprijinul politic al partidului şi ar fi fost dat afară din PSD din cauza modului oneros în care ar fi înţeles să facă afaceri cu statul pe banii Primăriei şi ai locuitorilor comunei. „Consilierii noştri locali de la Schela nu doresc să îi dea domnului primar Petrea motive să greşească cumva la împărţirea banilor respectivi”, a declarat Claudiu Brânzan.


Articole înrudite