05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii au bătut în retragere privind demisia parlamentarilor proprii, nemairevenind asupra deciziei iniţiale de a părăsi Parlamentul pentru a forţa demisia guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate.
Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, a amintit decizia de a face acest gest doar alături de social-democraţi şi conservatori, punctând: „Nu vom face nicio acţiune politică singuri”. Însă partenerii lor nu au marşat la intenţia respectivă. Dobre a menţionat că discuţia informală privind demisia parlamentarilor liberali s-ar fi putut transforma în decizie de partid doar prin aprobarea acesteia în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL.
Deocamdată liberalii nu au stabilit o strategie (de exemplu grevă parlamentară) privind modul în care îşi vor organiza acţiunile prin care se vor opune în privinţa adoptării unor legi de căte putere. Însă Dobre a ţinut să reamintească o declaraţie a liderului grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, care, pe fondul protestelor de stradă, declarase că reprezentanţii minorităţilor nu vor mai susţine pe viitor vreo asumare guvernamentală legislativă. În acest mandat minorităţile au 18 parlamentari.


Articole înrudite