03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalul Emil Strungă se află „în cărţi” pentru un fotoliu de parlamentar
Liberalul Emil Strungă se află „în cărţi” pentru un fotoliu de parlamentar
Fostul deputat liberal Emil Strungă, retras într-un con de umbră în ultimii patru ani, ar putea să candideze, din nou, pentru un mandat de deputat. Surse din interiorul USL ne-au spus că deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, i-a rezervat fostului parlamentar Colegiul uninominal nr. 3 din judeţul Galaţi, care a fost adjudecat de către democrat-liberala Carmen Axenie la alegerile din 2008. În cazul în care PDL îi va permite să mai candideze pentru un nou mandat, tecuceanca îl va avea contracandidat din partea USL pe Emil Strungă, liberalul care a pierdut la mustaţă la parlamentarele din 2008. Fostul deputat de Galaţi nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile, precizând, în schimb, că va accepta să intre în cursa pentru Camera Deputaţilor doar dacă va fi sigur că are şanse de câştig.
„Eu ştiu că încă nu s-a stabilit. Până în momentul în care nu se stabileşte, nu pot să declar nimic pe această temă pentru că nu aş vrea să fiu înţeles greşit. De această dată, judec cu mult mai multă atenţie pentru că nu aş vrea să se repete întâmplarea de la alegerile trecute, când am pierdut la diferenţă de doar câteva voturi. Dacă se va întâmpla să candidez, vreau să o fac în cunoştinţă de cauză, să ştiu că am şanse să şi câştig. Probabil că în cursul lunii septembrie se va clarifica pentru că la mijlocul lunii octombrie urmează să se depună candidaturile”, ne-a declarat Emil Strungă.
Liberalul Emil Strungă a mai fost deputat în legislatura 2004-2008, mandatul de parlamentar obţinându-l pe listele Alianţei DA. În cei patru ani de mandat, Strungă a avut 92 de luări de cuvânt în 84 de şedinţe, 69 de declaraţii politice, 32 de propuneri legislative iniţiate şi două întrebări şi interpelări, conform site-ului Camerei Deputaţilor.


Articole înrudite