20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lucian Costin (PNL Tecuci): "Singurul oraş din România în care taxa de salubritate a crescut de patru ori în doi ani este Tecuci"
Lucian Costin (PNL Tecuci): "Singurul oraş din România în care taxa de salubritate a crescut de patru ori în doi ani este Tecuci"

Partidul Naţional Liberal (PNL) Tecuci a contestat în instanţă majorarea taxei de salubritate, aprobată la sfârşitul anului trecut de consilierii PSD, la propunerea primarului Constantin Hurdubae. Acţiunea a fost deschisă la Tribunalul Galaţi, în data de 4 februarie, după ce, în prealabil, a fost sesizată şi Instituţia Prefectului. Peneliştii tecuceni apreciază că majorarea taxei este nefundamentată şi ilegală, acţiunea în instanţă fiind ultimul pas în încercarea de a corecta acest abuz, care a condus la creşterea taxei de salubritate de patru ori, în doar doi ani. "Am decis să recurgem la această cale de atac, într-o ultimă încercare de a stopa un abuz evident al administraţiei locale", a declarat Lucian Costin preşedintele PNL Tecuci.

"Practic, în luna decembrie, deşi a avut loc o dezbatere publică pe tema majorării taxei de salubritate, nu ne-a fost prezentat niciun argument economic care să justifice această decizie. Toate încercările noastre de a demonstra că majorarea taxei este ilegală, s-au lovit de dispreţul administraţiei locale, care a majorat această taxă la 15 de lei de persoană/lunar, după ce şi în cursul anului trecut aproape că a dublat-o faţă de 2016. S-a ajuns în situaţia, ca în ultimii doi ani, această taxă să crească de aproape patru ori (...) Nepriceperea actualei administraţii, modul total haotic, pompieristic în care este condus oraşul, au condus la o multitudine de decizii luate în defavoarea tecucenilor (...) Salariile aparatului administrativ mărite nejustificat, lipsa de transparenţă şi de chibzuinţă în cheltuirea banilor publici, au făcut ca Tecuciul să fie singurul oraş din România în care taxa de salubritate a crescut de patru ori, în doar doi ani", spune Lucian Costin.

În Consiliul Local, PNL Tecuci va cere revenirea acestei taxe la valoarea de 7 lei de persoană pe lună, aceeaşi ca în anul precedent. În ceea ce-i priveşte pe agenţii economici, şi ei afectaţi de majorările operate de PSD şi Constantin Hurdubae, consilierii liberali vor solicita ca taxa de salubritate să fie de 7 lei lună pentru firmele cu angajaţi, iar firmele fără angajaţi să fie scutite de la plata acestei taxe. În prezent, conform noii taxe de salubritate adoptate de PSD şi Constantin Hurdubae, firmele fără salariaţi plătesc 20 lei/lună, iar cele care au angajaţi plătesc 25 lei lunar, pentru fiecare angajat.


Articole înrudite