29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mai sunt românii interesaţi de monarhie?
Mai sunt românii interesaţi de monarhie?

Sub titlul « Monarhia constituţională, un proiect legitim pentru România», sâmbătă, 26 aprilie, la sala de conferinţe „Nicolae Bălcescu” a Centrului de Afaceri „Dunărea” a avut loc o dezbatere prilejuită şi de apropiatele alegeri europene, eveniment care a reunit membri din ţară ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). „De ce are România nevoie de monarhie" este tema la care au încercat să răspundă invitaţii sosiţi în Galaţi, punctând mai multe idei exprimate de vorbitori în expunerile lor.
Printre altele, dezbaterea a fost şi un prilej de evocare a reperelor istorice importante care leagă destinul României de cel al Casei Regale. De asemenea, potrivit organizatorilor, gălăţenii veniţi la dezbatere au fost interesaţi să afle de la cei doi copreşedinţi ANRM, Cătălin Şerban şi cunoscuta realizatoare de televiziune Marilena Rotaru, care sunt mijloacele pragmatice, moderne, prin care se poate reinstaura monarhia în România.
Întâlnirea a fost moderată de preşedintele filialei Galaţi a ANRM, Ioan Furtună, care, împreună cu secretarul general al asociaţiei, Tiberiu Hirschkorn, a prezentat fragmente din înregistrările provenite din arhiva Marilenei Rotaru.


Articole înrudite