18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marcel Ciolacu: Pensiile speciale ar trebui impozitate progresiv
Marcel Ciolacu: Pensiile speciale ar trebui impozitate progresiv

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, 20 iunie 2022, că pensiile speciale ar trebuie impozitate progresiv în funcţie de venit. Acesta a mai spus că s-a „săturat la fiecare discuţie să apară tot felul de tiriplici care vin şi-şi dau cu părerea după ce au distrus România şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos şi cât de bună este cota unică”.

„Ne dorim o societate normală, justă, sau vom continua să fim pompierii de serviciu. Eu şi PSD nu ne dorim. Sau să facem parte dintr-o coaliţie în care venim cu programe pe termen scurt, mediu şi pe termen lung, ceva predictibil şi discutat cu toată lumea, fără să impunem noi PSD sau PNL ceva. M-am săturat. S-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Eu n-am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale trebuie venită cu o impozitare progresivă în funcţie de venit şi să închidem acest subiect în România. M-am săturat la fiecare discuţie să apară tot felul de tiriplici care vin şi-şi dau cu părerea după ce au distrus România şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos şi cât de bună este cota unică, care nu mai există în România. E o mutaţie cu excepţii. Invit pe toţi partenerii, să ne aşezăm la masă cu toţi specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp. Stăm o săptămână dacă este nevoie, 12 ore pe zi şi închidem şi ieşim cu ceva. Ce facem pe termen scurt, ce facem pe termen mediu şi cum va arăta România în viitor. Nu sunt pompier de serviciu. Am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase. Domnul ministru al Finanţelor are deja o propunere pe care o va face în coaliţie.

Sunt ferm convins în continuare că nu vorbim de o rupere a coaliţiei. Sunt ferm convins că trebuie să fim mai atenţi la anumite declaraţii şi să ne reaşezăm la masă şi să venim cu cele mai bune soluţii aşteptate de români”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD.

Partidul Social Democrat a propus un nou sistem fiscal, „bazat pe echitate şi solidaritate socială”. Acestea includ supraimpozitarea salariilor mari şi a pensiilor speciale, deduceri fiscale pentru salariile mici şi o contribuţie pentru sănătate şi educaţie din partea firmelor mari.

 

Articole înrudite