Curs festiv la încheierea anului universitar pentru studenţii Universităţii Vârstei a Treia din Galaţi Recomandat

Luni, 20 Iunie 2022 10:01
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În deschiderea manifestării, iniţiatorul şi coordonatorul Universităţii Vârstei a Treia – U3A din Galaţi, prof. dr. Florin Tudor, a făcut o prezentare generală a acestui proiect dedicat persoanelor vârsnice, început la Galaţi în cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” în urmă cu mai bine de 6 ani, iar chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre nevoia de a rămâne ancoraţi în credinţa în Dumnezeu şi în tardiţiile strămoşeşti pentru o viaţă sănătoasă spiritual şi material, în detrimentul diverselor ideologii.

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru activităţile desfăşurate, ierarhul Dunării de Jos le-a oferit celor 60 de studenţi seniori prezenţi astăzi în Sala de expoziţii temporare ”Sergiu Dumitrescu” din cadrul Muzeului eparhial, cărţi de rugăciune şi alte apariţii editoriale ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În prezent, în cadrul Universităţii Vârsta a Treia – U3A activează un număr de 60 de profesori şi experţi voluntari care asigură procesul instructiv-educativ pentru studenţii seniori înscrişi.

În oferta acestei universităţi se află discipline de interes din domenii precum: drept; medicină, artă, cultură şi civilizaţie, istorie, filosofie şi teologie, kinetoterapie, economie, geopolitică şi relaţii internaţionale, psihologie şi pedagogie intergeneraţională, nutriţie şi ştiinţa alimentaţiei, ştiinţă şi inginerie şi turism. De la înfiinţare şi până în prezent, peste 600 de persoane au urmat cursurile acestei universităţi.

 

Imagine: Bogdan Cînepă

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu