07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marius Humelnicu (PSD): Normalitate pentru viitorul copiilor noştri este tot ce ne dorim!
Marius Humelnicu (PSD): Normalitate pentru viitorul copiilor noştri este tot ce ne dorim!

Senatorul social democrat Marius Humelnicu şi-a exprimat ferm sprijinul pentru candidaţii din propria formaţiune la alegerile europarlamentare şi locale ce se apropie cu paşi rapizi şi a evidenţiat importanţa alegerii unui echilibru solid şi experimentat pentru viitorul comunităţii.

Senatorul Marius Humelnicu a subliniat avantajale Galaţiului de a avea un reprezentant în Parlamentul European care să susţină interesele regiunii noastre. Europarlamentarul gălăţean Dan Nica, care va candida pentru un nou mandat, prin intervenţiile sale vehemente în plenul Parlamentului European a susţinut finanţări şi proiecte pentru Galaţi.

Pentru Galaţi şi pentru România sunt veşti extraordinare! Astăzi am reuşit să asigur finanţarea din bani europeni de până la 20% din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru industria oţelului. De asemenea, prin programul Tranziţia Justă, vor putea fi finanţate companii mari, din industria oţelului şi aluminiului, din ţările unde PIB-ul este mai mic decât media UE, şi anume România”, anunţa Dan Nica la finele lunii februarie.

Până la acest anunţ, siderurgiştii gălăţeni se temeau că îţi vor pierde locurile de muncă, însă odată cu asigurarea unor finanţări europene, combinatul gălăţean a repornit furnalul şi oamenii au din nou siguranţă locului de muncă, a ţinut să reamintească Marius Humelnicu.

Senatorul social democrat a subliniat că pentru a se continua proiectele de dezvoltare a judeţului Galaţi şi a demara altele, este nevoie de continuitate.

În ultimii ani, judeţul nostru s-a dezvoltat într-un ritm extraordinar din toate punctele de vedere. Infrastuctura rutieră în judeţ a fost aproape integral modernizată. Spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi au fost reabilitate, extinse cu clădiri construite de la zero şi dotate, realizându-se investiţii de zeci de milioane de euro, iar acestea sunt doar câteva exemple din realitatea ultimilor ani. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a profitat de orice linie de finanţare europeană pusă la dispoziţia autorităţilor publice şi a derulat şi derulează zeci de proiecte cu fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului Galaţi. Iar aceste proiecte, dar şi altele trebuie să continue pentru că asta însemnă normalitate pentru viitorul copiilor noştri”, a subliniat senatorul Marius Humelnicu.

Municipiul Galaţi trece printr-un program amplu de modernizare urbană şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii în oraş, datorită faptului că primarul Ionuț Pucheanu, în plus faţă de proiectele de mare anvergură precum modernizarea principalelor axe rutiere din municipiu, Siderurgiştilor, Coşbuc, Domnească, a demarat regenerarea urbană în toate cartierele municipiului.

În acelaşi timp a modernizat şi dotat absolut toate şcolile şi grădiniţele din oraş, dar şi spitalele din subordinea municipalităţii, ceea ce va asigura, repet, normalitate pentru viitorul copiilor noştri”, a declarat Marius Humelnicu.

Prin alegerea unor lideri responsabili şi dedicati, comunitatea locală îşi asigură un viitor în care valorile fundamentale sunt promovate şi respectate, iar dezvoltarea este asigurată de lideri cu experienţă, care au dovedit deja că principala lor preocupare se îndreaptă către oameni, către sănătate, educaţie, economie stabilă şi infrastructură modernă, sprijin pentru cei vulnerabili şi respect pentru gălăţeni.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite