29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marius Necula vrea mazilirea lui Resmeriţă
Marius Necula vrea mazilirea lui Resmeriţă
Senatorul Necula cere public mazilirea lui Doru Resmeriţă de la conducerea ISJ, precizând că pretenţia nu are legătură cu scandalul iscat la alegerile din sânul organizaţiei judeţene PDL, ci ar fi justificată de activitatea profesioanlă de la ISJ a lui Resmeriţă. Jurnaliştii i-au cerut lui Necula să aducă argumente, însă actualul prim-vicepreşedinte a refuzat hotărât. Necula a declarat: „Eu i-am cerut demisia lui Doru Resmeriţă, premierului, anul trecut. Nu voi spune de ce. Este o problemă de ordin intern, ce am avut de spus i-am spus, ce am avut de criticat am făcut-o în interiorul partidului. (…) Ceea ce am spus eu acolo trebuie analizat, eu am venit cu cifre, fapte, întâmplări concrete. Premierul mi-a dat dreptate. Mi-a dat dreptate şi domnul Funeriu, care ştia şi el suficient de multe. Nu voi comenta nimic în plus, decât dacă lucrurile vor escalada”.
Necula a precizat că a purtat discuţiile cu premierul şi ministrul Funeriu în luna decembrie, dar nu a mai existat timpul fizic necesar soluţionării cazului Resmeriţă. Necula a recunoscut însă parte dintre acuzaţiile aduse de contestatarii alegerilor de duminică. Printre acestea se află faimoasa listă care a circulat printre delegaţii sosiţi la Conferinţa Judeţeană: ca urmare a deciziei lui Mircea Toader „s-a format o echipă” din care nu făcea parte şi Doru Resmeriţă. Necula a comentat că „este foarte dificil să îţi faci loc de unul singur”, subliniind ideea că Resmeriţă nu a reuşit să capaciteze suficientă susţinere în partid.
În ceea ce priveşte oamenii care transportau urnele de vot şi apartenenţa acestora la grupul lui Necula, senatorul a preferat un răspuns evaziv: „De mine sunt apropiaţi toţi oamenii partidului...”. Apoi a precizat că nu a fost prezent în comisiile de numărare a voturilor, deşi colegii săi Boldea şi Resmeriţă trimiteau mai mulţi oameni să intre peste comisiile formate: „S-au deschis uşile ca la metrou. Veneau oamenii lui Boldea şi ai lui Resmeriţă câte 2-3 în spate”.
Contactat telefonic, Doru Resmeriţă a avut o atitudine pacifistă: „Demisia este un act unilateral şi pot să mi-o depun eu, dacă doresc. Biroul Permanent Judeţean a făcut propunerea pentru numirea mea, iar decizia retragerii susţinerii mele ar putea veni tot din această direcţie. Senatorul Necula trebuie să fie explicit, să spună exact la ce se referă legat de activitatea mea. Ministrul Funeriu nu mi-a reproşat nimic. Şi ar fi avut ocazii suficiente să o facă. Eu nu l-am acuzat pe Marius Necula de vicii de organizare a alegerilor. Pentru mine subiectul s-a terminat. Prelungirea acestei dispute este o risipă de energie, pe care o putem canaliza constructiv”.

Articole înrudite