16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Adunarea generală a Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi, eveniment în cadrul căruia aproximativ 400 de liberali au fost convocaţi pentru a-şi alege noua structură de conducere a partidului, s-a transformat într-o luptă a orgoliilor, care a scos la iveală tensiunile şi luptele care se poartă în interiorul formaţiunii politice, între tabăra deputatului Victor Paul Dobre şi cea a primarului Marius Stan.
Deşi s-a înscris în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL, alături de senatorul Paul Ichim, primarul Marius Stan a anunţat, pe ultima sută de metri, cu doar puţin timp înainte de startul votului, că îşi retrage candidatura, veste care i-a lăsat cu gura căscată pe cei mai mulţi dintre liberalii prezenţi în sala de spectacole a Teatrului Muzical „Nae Leonard”. În acelaşi timp, edilul-şef a anunţat că, în schimb, va candida pentru fotoliul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL, funcţie deţinută în prezent de deputatul Victor Paul Dobre.
„Mi s-a părut o jignire, dacă vreţi, atunci când se înscrie primarul cineva să mai vină după. Înseamnă că sunt ceva probleme în partid. Depunerea candidaturii a fost doar un test, am vrut să văd alte lucruri. Sunt hotărât să candidez pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, am şanse maxime. Toţi cei din partid realizează că a venit momentul schimbării. De 20 de ani nu a crescut nici iarbă la umbra unor anumiţi «copaci». Am să îi reproşez actualului preşedinte lipsa de comunicare, în primul rând. Nu te poţi duce la negocieri politice fără primar, de exemplu, fără preşedintele Biroului Municipal, spre deosebire de PSD, care vine cu o întreagă armată. Este firesc să se schimbe generaţia, pentru că un om vechi are metehne, obiceiuri, clişee de comportament (...)”, ne-a declarat Marius Stan.
Dacă Marius Stan a optat pentru un discurs incisiv, presărat cu nenumărate critici şi reproşuri la adresa PNL, senatorul Paul Ichim, elegant şi diplomat, a făcut un apel către unitate şi solidaritate în partid, refuzând să comenteze anunţul de retragere a candidaturii a lui Marius Stan. „Nu pot să comentez un gest democratic. Motivele primarului le-aţi auzit”, ne-a spus dr. Paul Ichim.
Alegerile la Judeţeana PNL, sub semnul întrebării
Deşi liberalii gălăţeni au hotărât ca duminica viitoare să aibă loc alegeri pentru structura de conducere a Organizaţiei Judeţene a PNL, Marius Stan a precizat că acestea nu vor avea loc conform calendarului stabilit de PNL Galaţi. Edilul-şef a refuzat să spună care este motivul. Surse din partid au afirmat că Marius Stan a purtat o serie de discuţii cu preşedintele PNL la nivel naţional, Crin Antonescu, pentru ca liderul naţional al partidului să îl ajute să câştige şefia Organizaţiei Judeţene. De cealaltă parte, există voci în PNL care susţin că primarul nu are sprijinul liberalilor gălăţeni pentru a-l detrona pe deputatul Victor Paul Dobre.


Articole înrudite