27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial drept candidat comun PSD - PNL la Primăria Capitalei
Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial drept candidat comun PSD - PNL la Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial, miercuri, drept candidat comun al coaliţiei PSD - PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.
Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la care Cîrstoiu a participat alături de preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.
Totodată, la evenimentul desfăşurat la Palatul Parlamentului au fost prezenţi liderii organizaţiilor din Bucureşti ale celor două partide - Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.
"Decizia noastră a fost ca la alegerile europarlamentare să dăm dovadă de unitate, nu de dezbinare, să creăm o listă comună, o echipă puternică cu care să reprezentăm mai binele interesele României, interesele românilor în cadrul instituţiilor europene. Pe acest model, (...) am considerat că este oportun şi necesar să venim cu un proiect comun şi să venim cu un candidat comun, iar acel candidat este domnul doctor profesor Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, am venit cu un om care nu a făcut nimic altceva în viaţa lui decât să slujească oamenii, care nu este interesat de afaceri, de scenă, de dezbaterile de la televizor, este interesat să facă lucruri", a susţinut Ciucă.
"M-am săturat să văd explicaţii că nu se poate. (...) Vorbim de capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipă, care trebuie să fie un manager şi un catalizator al oamenilor performanţi din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat, să primească vizitele altor primari europeni. Nu am văzut aşa ceva până acum. (...) La 32 de ani de la Revoluţie, vedem în continuare cum nu se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare", a afirmat, la rândul său, Marcel Ciolacu.
Potrivit acestuia, soluţia "cea mai bună" pentru Primăria Capitalei este Cătălin Cîrstoiu.
"Da, doctorul Crîstoiu n-a stat cu mâna întinsă la Guvernul României, la administraţiile locale, a făcut proiecte europene şi aşa a dezvoltat Spitalul Universitar. (...) Sunt ferm convins că, după patru ani, domnul profesor va veni şi va prezenta împreună cu echipa domniei sale de la Primărie toate realizările şi împreună cu primarii de sector. De fapt, asta cred că ne dorim cu toţii şi asta cred că este aşteptarea românilor, după 30 de ani", a completat Ciolacu.

«Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos»

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat, miercuri, că nu este om politic, subliniind că a discutat cu liderii celor două partide despre proiecte, idei şi au ajuns la "un plan unic" pentru Bucureşti.
"Nu sunt om politic sau, mai bine zis, până astăzi, nu am avut o carieră politică. Dar, astăzi, este într-adevăr un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România - Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal - scoate pentru prima oară un produs, să spunem aşa, al acesteia alianţe - candidatul la Primăria Generală a Capitalei. Am discutat mult împreună despre idei, despre proiecte, despre tot felul de lucruri care ar putea fi schimbate, am vorbit despre modificări absolut necesare în cadrul legislativ, am vorbit atât de multe lucruri încât la un anumit moment am ajuns, cred eu, la o convergenţă a unor idei, a unor planuri şi am început încet, încet să armonizăm nişte obiective care, iată, au dus la un plan unic pentru Bucureşti, la un plan unic pentru viitor", a susţinut Cîrstoiu, la conferinţa de presă comună cu liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, în care a fost prezentată oficial candidatura sa.
Potrivit lui Cîrstoiu, primarul general al Capitalei nu trebuie să numere copaci sau să care o roabă, ci să se asigure că are instituţii care fac această treabă, să poată să reprezinte "cu eleganţă şi abnegaţie faţă de cetăţeni acest oraş".
"Una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave - cancerul şi am făcut, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est, în scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut, probabil, diverse elemente de diagnostic ale aceleiaşi boli, care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcând această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos. Asta am făcut toată viaţa", a completat Cătălin Cîrstoiu, notează Agerpres. *sursa foto: Facebook


Articole înrudite