02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mihai Capră, actualul lider interimar al PDL - numit pe funcţie de preşedintele partidului, Vasile Blaga, care l-a înlăturat astfel de la conducere pe Mircea Toader -, a susţinut ieri prima sa conferinţă de presă din această nouă poziţie, ocazie cu care a dezvăluit o parte din planurile sale pentru perioada următoarea. Acesta a ţinut să precizeze din start că nu priveşte prea departe, ci doar până după alegerile parlamentare, când, dacă nu va obţine un scor în jurul mediei obţinute de partid, se va retrage „necondiţionat şi definitiv” din viaţa politică. Conştient de faptul că există unii care îl contestă deja, spunând că e prea vârstnic şi, din această cauză, „atins de comunism”, Mihai Capră a punctat că nu are nostalgii comuniste dar este conştient că, datorită vârstei, nu poate „reprezenta viitorul PDL la Galaţi”, aşa încât, dacă rezultatele obţinute de organizaţie, sub conducerea sa, la alegerile parlamentare, vor fi bune, va „identifica pe cineva care să preia frâiele filialei, pe cineva tânăr şi dinamic”.
Între timp, noul preşedinte al organizaţiei gălăţene a PDL îşi face planuri de revitalizare a organizaţiei, deoarece „sunt foarte multe tensiuni interne şi mulţi oameni care se consideră marginalizaţi şi trebuie reintegraţi”. Capră spune că îi va sprijini pe cei şapte primari obţinuţi la alegerile locale şi pe cei care au candidat şi au obţinut rezultate bune, chiar dacă nu au câştigat. Desigur, există şi oameni din afara partidul pe care vrea să-i atragă, Capră nominalizându-i pe câţiva dintre ei, printre care Petre Alexe (fost consilier local) şi Mihai Irimia (om de afaceri, candidat la parlamentare în 2008). Printre cei pe care Mihai Capră îi vrea înapoi în partid se numără şi Iulian Bârsan, fost parlamentar, dar căruia legea nu îi permite să revină în politică atât timp cât este rectorul Universităţii de stat. S-au mai vehiculat câteva nume, printre care şi cel al lui Nicuşor Ciumacenco sau Doruleţ Resmeriţă, dar Mihai Capră a refuzat să comenteze atât timp cât discuţile cu aceştia nu sunt avansate. Pentru aceşti oameni, pe care îi doreşte atraşi din afara partidului, se vor păstra funcţii în organizaţie.
Cât despre stabilirea viitorilor candidaţi, liderul democrat-liberal spune că se vor face sondaje pentru a vedea „puterea” fiecăruia, dar că şi el, personal, îşi doreşte să candideze într-un colegiu din Galaţi. Până atunci, ţelul este clar: întărirea organizaţiei şi transformarea PDL în ochii populaţiei, vrând ca acesta să fie perceput ca „o opoziţie constructivă”.


Articole înrudite