26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul liberal Paul Ichim a primit din partea Ministerului Sănătăţii răspunsul la întrebarea referitoare la dotarea cu aparatură radiologică a Unităţilor de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul spitalelor.
În răspunsul primit se arată că ministerul are cunoştinţă despre aspectele semnalate de senatorul gălăţean şi analizează posibilitatea preluării aparaturii imagistice de la unităţile sanitare care au fost închise în scopul distribuirii acesteia Unităţilor de Primiri Urgenţe. În situaţia în care varianta preluării aparaturii radiologice nu se va dovedi fezabilă, Ministerul Sănătăţii va lua în calcul această necesitate la întocmirea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli aferent anului 2013.
„Apreciez promptitudinea răspunsului dat de Ministerul Sănătăţii, dar am rezerve că aparatura existentă în unităţile închise ar corespunde tehnic sistemului de primiri urgente, sistem care necesită aparatură Roentgen cu înregistrare, achiziţie şi procesare digitală a imaginii, cunoscându-se fluxul foarte crescut de pacienţi din Unităţile de Primiri Urgenţe. În mod sigur voi urmări dacă promisiunea se va şi concretiza, deoarece, din punctul meu de vedere, sănătatea populaţiei reprezintă un element de strategie naţională”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.


Articole înrudite