30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul gălăţean Mircea Toader, liderul democrat-liberal din Camera Deputaţilor, a şocat întrega ţară în momentul în care a declarat luni seară, la postul Realitatea TV, că majoritatea românilor care au murit în ultimele zile din cauza gerului au păţit-o deoarece "au băut şi au adormit acolo".
"Din 80 de oameni, sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo", a declarat Toader la emisiunea Deschide Lumea.
Declaraţia neinspirată a lui Mircea Toader a apărut în contextul criticilor pe care le-a primit Guvernul pentru modul în care a acţionat pentru deszăpezirea drumurilor şi pentru salvarea oamenilor din judeţele sinistrate.
„Am comis o greşeală de exprimare pe care o regret”
În cursul zilei de ieri, Mircea Toader ne-a trimis la redacţie câteva rânduri, prin care se justifică şi îşi cere scuze: „În legătură cu afirmaţiile făcute în cadrul emisiunii de la Realitatea TV, doresc să îmi exprim regretul pentru modul în care am definit o situaţie nefericită şi nedorită. De altfel, am retractat imediat respectiva declaraţie şi mi-am cerut scuze publice pentru ea. Am încercat în aceste zile să îi ajut pe toţi cei aflaţi în nevoie - şi pe cei care au apelat direct la mine şi pe cei care nu au avut această posibilitate. De asemenea, foarte mulţi cetăţeni mi-au semnalat indignaţi o anumită stare de fapt, o anumită desolidarizare şi nepăsare din partea unor concetăţeni. Sub această impresie, am comis o greşeală de exprimare pe care o regret. Ca om politic nu aveam voie să mă las purtat de impulsurile de moment şi să generalizez unele cazuri semnalate de către oamenii din comunele afectate de gravele intemperii care au afectat România în aceste zile. Indiferent de cauze şi efecte, trebuie să fim solidari între noi atunci când avem de-a face cu situaţii tragice şi să continuăm efortul de într-ajutorare. Greşelile trebuie asumate cu sinceritate, mai ales de către noi, cei care activăm în spaţiul public. Sper să fiu înţeles pentru această regretabilă eroare şi să îmi fie acceptate scuzele publice”.
Noi nu am făcut altceva decât am consemnat ambele poziţii ale sale, cea din seara zilei de luni şi cea exprimată ieri. E un lucru bun că a avut curajul să recunoscă faptul că a greşit şi să-şi ceară scuze. Alţii au ales tăcerea, în speranţa că memoria românului este foarte scurtă.


Articole înrudite