15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A început campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei referitoare la procesul electoral.
„În perioada 10 mai – 10 iunie  la nivelul judeţului Galaţi se desfăşoară campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor iniţiată la nivel naţional de Ministerul Administraţiei şi Internelor, sub sloganul «Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!». Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetăţenilor cu drept de vot asupra sancţiunilor pe care le implică nerespectarea prevederilor Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.
Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor reprezentate la nivelul judeţului Galaţi vor desfăşura, pe toată durata derulării campaniei, întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi vor distribui pliante cu mesajul campaniei de informare. În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a realizat un spot TV cu durata de 19 secunde, un spot radio de 24 de secunde, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală”, se arată în comunicatul IPJ Galaţi, semnat de cms. Cristina Tatulici. Materiale care avertizează asupra riscului votului ilegal vor fi şi în secţiile de votare.


Articole înrudite