06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mugur Mihăescu, pentru prima dată la Tecuci
Mugur Mihăescu, pentru prima dată la Tecuci
Proaspătul preşedinte al Partidului Verde, Mugur Mihăescu a început un circuit prin ţară cu scopul de a cunoaşte filialele partidului şi mai ales oamenii care reprezintă această formaţiune politică în teritoriu. Deşi se află la început de „turneu”, unul dintre obiectivele vizate, al doilea pe listă, a fost Tecuciul, oamenii de aici şi… primarul localităţii. Se pare însă că Mugur Mihăescu nu a fost prea impresionat de ceea ce a văzut, declarându-se nemulţumit de faptul că a văzut „doar feţe triste, oameni necăjiţi, gropi…”.
Ce vrea să facă pentru a schimba total situaţia, ne-a spus în câteva cuvinte: „Am intrat în politică pentru că urăsc felul în care s-a făcut politică în ultimii 21 de ani. Eu vreau ţara mea o altfel de ţară, ţara politicii este a lor şi uitaţi cum a ajuns. Noi, verzii, vrem să tragem un semnal de alarmă că ne vrem tţara înapoi. Nu mai putem suporta să vedem oameni care nu au mâncare, nu au locuri de muncă, nu au nimic. Idealul promovat acum este de a exporta copii. La sfârşitul clasei a-XII-a copiii noştri se uită la ceas pentru a vedea dacă a venit timpul să plece dincolo de graniţe. Manifestul Partidului Verde este: «Ajunge! Se poate altfel!». Noi vrem să strângem idei pentru a veni în sprijinul celor mulţi. Nu avem bani, nu facem promisiuni, ci doar îndemnăm oamenii - hai să muncim pentru a face bani. Prin solidaritate rebuie să atingem idealul. Să ne amintim că Revoluţia nu a fost cumpărată, ci câştigată cu idealuri”.
Alături de Mugur Mihăescu s-au aflat Ovidiu Iane, vicepreşedintele PV, şi Silviu Dumitru, secretar al „verzilor”.
„Ne-am propus ca la două săptămâni să vizităm un judeţ, să facem o radiografie a acestuia pentru a realiza un plan concret în vederea alegerilor din 2012. La fiecare vizită încercam să identificăm problemele cu care se confruntă cetăţenii pentru a căuta soluţii cât mai viabile. De un real folos în acest sens ne vor fi oamenii noştri din teritoriu, simpatizanţi, orice cetăţean care doreşte să ducă o viaţă mai bună”, a completat Ovidiu Iane.
După o scurtă plimbare în Parcul Central, aflat în administrarea lui Vasile Dănăilă Pazvante, preşedintele PV Tecuci, unde Mugur Mihăescu a vizitat şi standurile cu roci şi flori de mină, echipa verde a părăsit oraşul la fel de discret cum a sosit. „Noi nu facem prea multă gălăgie, iar cine vrea să ne cunoască nu are decât să vină şi să vadă totul aşa cum e, fără pregătiri şi adunări impresionante de cetăţeni. După cum am spus de nenumărate ori, la noi faptele vorbesc de la sine. Dacă vom fi pe aceeaşi lungime de undă, vom organiza şi primiri oficiale, însă acum am considerat că nu este cazul”, a punctat Vasile Dănăilă Pazvante. Echipa verde s-a deplasat apoi la Galaţi. Dar despre asta vom scrie mâine.

Articole înrudite