17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Necuvântătorii” puterii
„Necuvântătorii” puterii
Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, a criticat lipsa atitudinii şi a opiniilor personale pe care democrat liberalii nu şi le expun în spaţiul public ori în adoptarea unor proiecte legislative. Dobre a făcut o radiografie dură privind comportamentul colectiv al parlamentarilor PDL: „În primul rând pot să îi caracterizez «necuvântători». În general atitudinea PD-ului este să tacă. Exact ceea ce spunea, cu mare dreptate, domnul Toader: «Mă dor picioarele şi nu capul». Doi: nu prea au cuvântători, că nu prea are cine cuvânta pe la ei. Inclusiv la Legea asitenţei sociale doamna ministru Barbu nu şi-a susţinut în plenul Parlamentului proiectul de lege. S-a dus în bancă. Nu a stat în banca ministerială. Probabil că şi lor le este greu să vorbească despre ceea ce fac. Trei: gândiţi-vă la moţiunile de cenzură, unde sunt sublimi: stau în sală, nici măcar nu se ridică, nici nu dau să se îndrepte spre urna de vot. Probabil s-ar întâmpla ceva... Patru: Sunt foarte îndemânatici la a vota la mai multe cartele”.
Modalitatea de lucru în comisiile de specialitate a parlamentarilor PDL este similară. Dobre a comentat modalitatea de lucru pe care o întâlneşte la colegii de la Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor, pe care o conduce: „Şi în comisii... Tac şi votează. Nu poţi să mişti un cuvânt. De exemplu, legea asta (Legea asistenţei sociale - n.r.) este în mare parte o lege care a fost tradusă. Şi era undeva o expresie cu „comprehensiv”. S-a ridicat un coleg şi a spus: «Domnule, totuşi e o lege care se adresează unei categorii de populaţie foarte săracă, foarte amărâtă, fără resurse. Oamenii ăştia vor şi ei să ştie, trebuie să înţeleagă. Să completăm, să găsim un termen mai...». Nici nu discută. Nici virgulele nu le mută. Câteodată trec şi greşelile gramaticale (dintr-o lege tradusă din altă limbă - n.r.) de frică de a nu ieşi din rând”.
În opinia liberalului, acest tip de atitudine a unui partid de guvernământ, manifestat în ultimii douăzeci de ani, este cel mai defectuos. Dobre a concluzionat: „Deci este cea mai penibilă prestaţie pe care am văzut-o eu vreodată la un partid care guvernează ţara”.


Articole înrudite