03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul candidat independent pentru fotoliul de edil-şef al Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, va prelua, săptămâna aceasta, conducerea Organizaţiei Municipale a PDL. În ciuda faptului că a declarat că se retrage din viaţa politică, la aflarea rezultatelor de la alegerile locale, fostul social-democrat şi viceprimar al Galaţiului s-a răzgândit la insistenţele democrat-liberalilor Mircea Toader şi Cezar Preda. Nicuşor Ciumacenco va fi validat, luni, la Bucureşti, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PDL. Informaţia ne-a fost confirmată de preşedintele PDL Galaţi, Mihai Capră.
„Am avut o discuţie şi este posibil ca domnul Ciumacenco să preia Organizaţia Municipală a PDL. Aceasta este decizia mea. Voi merge cu propunerea la Bucureşti pentru a fi aprobată de către conducerea centrală a partidului”, ne-a declarat Mihai Capră.
Surse din rândul apropiaţilor fostului viceprimar al Galaţiului ne-au spus că Nicuşor Ciumacenco va veni în tabăra portocaliilor gălăţeni cu mai mulţi tineri, foşti social-democraţi, care i-au fost alături în campania electorală. De asemenea, Ciumacenco va fi urmat şi de câţiva dintre independenţii ce au candidat pentru un mandat de consilier local pe data de 10 iunie.
Venirea lui Nicuşor Ciumacenco la conducerea Organizaţiei Municipale a PDL nu este privită cu ochi buni, însă, de către toţi membrii formaţiunii politice gălăţene. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că fostul viceprimar provine din PSD, dar şi că nu a acceptat să candideze la Primărie din partea portocaliilor, atunci când i s-a făcut propunerea.

Articole înrudite