04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nu se grăbesc să îşi desemneze candidaţii pentru Parlamentare
Nu se grăbesc să îşi desemneze candidaţii pentru Parlamentare
Partidele nu fac eforturi, deocamdată, pentru a-şi bate în cuie candidaţii pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc în luna decembrie. Atât în tabăra Uniunii Social Liberale, cât şi în cea a partidelor aflate în opoziţie, încă se fac calcule cu privire la „artileria grea” cu care formaţiunile politice vor ieşi în goana după voturile pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.
În USL, cei mai mulţi dintre parlamentarii actuali au prioritate
Actualii deputaţi şi senatori de Galaţi membri ai PNL, PSD şi PC sunt daţi ca şi candidaţi pentru un nou mandat în Parlamentul României. Surse din cadrul Uniunii Social Liberale ne-au spus că semne de întrebare există în ceea ce îi priveşte pe deputaţii social-democraţi Lucreţia Roşca şi Florin Pâslaru, asupra cărora şefii formaţiunii politice gălăţene nu au decis, încă, dacă le vor permite să candideze pentru un al doilea mandat. Cu excepţia acestora, ministrul Dan Nica (preşedintele PSD Galaţi), senatorul Gheorghe Saghian şi deputatul Viorel Ştefan vor candida pentru un nou mandat în colegiile uninominale 5, 2, respectiv 4 din judeţul Galaţi. Deputatul Victor Paul Dobre (preşedintele PNL Galaţi) şi senatorul liberal Paul Ichim vor candida, fără doar şi poate, în colegiile numărul 1 (din judeţul Galaţi) şi 3 (din municipiul Galaţi). Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC Galaţi, va candida pentru un nou mandat de deputat în colegiul uninominal numărul 8 din municipiul Galaţi. Pe lângă aceştia, USL îi pregăteşte de „luptă” pentru Senat şi Camera Deputaţilor pe fostul parlamentar liberal Emil Strungă, consilierul local Mihai Manoliu (PNL), Eugen Durbacă (preşedintele PC Galaţi), dar şi pe Daniel Butunoi (preşedintele PSD Tecuci).
În Opoziţie, alianţa de centru-dreapta „ţese” listă comună
Ca şi colegii din cadrul USL, opozanţii vor avea candidaturi comune pentru alegerile parlamentare. Deocamdată, la Galaţi, singurele nume bătute în cuie pe lista dedicată Parlamentarelor sunt cele ale deputatului democrat-liberal Mircea Toader (colegiul uninominal numărul 2 din judeţul Galaţi) şi deputatei Carmen Axenie (colegiul 3 din judeţul Galaţi) în condiţiile în care în PDL se doreşte ca senatorului Marius Necula să nu i se permită o nouă candidatură. Pe lângă Mircea Toader, în barca portocaliilor este vehiculat numele lui Nicuşor Ciumacenco pentru un fotoliu de deputat.
„Mai târziu ne vom ocupa şi de candidaţi. În luna octombrie se vor bate în cuie aceştia. Avem timp. Momentan, ne ocupăm de alianţă”, ne-a declarat deputatul Mircea Toader.
În ceea ce priveşte candidaţii PP-DD, formaţiune politică ce a demonstrat că are priză la electoratul de la malul Dunării, până în acest moment, singurul nume vehiculat este cel al fostului consilier local PC Picu Roman (preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a partidului).


Articole înrudite