29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă este de părere că abordarea de tipul „ori eu, ori Daniel Constantin” a primarului Sibiului, Klaus Iohannis, propus de către PNL pentru funcţia de ministru al Internelor şi vicepremier, a fost una neinspirată, care are potenţialul de a crea o stare de dezbinare în USL. "PC crede că o abordare de tipul «ori eu, ori Daniel Constantin» nu poate decât să genereze tensiune şi să conducă la o dezbinare ce nu este dorită deloc de către susţinătorii USL-ului. Credem că e greu de explicat cum poţi să spui «ori eu, ori Daniel Constantin» atâta vreme cât ani de zile Daniel Constantin a fost alături de liderul PNL, liderul unei Alianţe de Centru-Dreapta, fără probleme, cu zâmbete, cu strângeri de mână. Credem că domnul Iohannis a făcut o declaraţie neinspirată şi în dezacord cu votanţii USL. Sperăm că şi domnul Antonescu ştie că nu este o declaraţie corectă", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.
În opinia sa, liberalii au alte nemulţumiri care au determinat apariţia în spaţiul public a unor anumite declaraţii, iar subiectul funcţiei de vicepremier ar fi doar un pretext. "Cred că subiectul nu este funcţia de vicepremier. Acesta poate că este un pretext care a generat o discuţie care a luat o turnură nefericită care consumă energii ce ar fi bine să fie folosite în alte scopuri. Cred că sunt alte supărări şi alte preocupări care determină să apară anumite declaraţii, dar eu, personal, sunt încrezător că vor trece şi că ne vom reîntoarce toţi şi nu doar unii la ceea ce am promis electoratului", a mai spus Ciucă.
Acesta a ţinut să precizeze că nu poate spune cu exactitate care sunt motivele care au stat la baza schimbării atitudinii liberalilor faţă de conservatori şi de liderul acestora, Daniel Constantin. "Nu ştim cu exactitate ce a putut să determine o asemenea poziţie, dar ne gândim că poate războiul iniţiat de PNL nu este neapărat cu noi şi, în orice caz, este un război care nu este pe placul populaţiei. De ce, cum, când, în ce fel — astea sunt întrebări pe care colegii de la PNL ar putea să le clarifice", a subliniat Ciucă.
Referitor la şansele ca partidele din cadrul USL să ajungă la un consens, Bogdan Ciucă a afirmat că totul este posibil, precizând că PC îşi va concentra atenţia în continuare pe respectarea promisiunilor asumate de către partid în faţa alegătorilor. "În politică este totul posibil şi în direcţie bună şi în direcţie rea, din nefericire. Noi nu ştim ce vor decide alţi jucători politici. Nu ştim ce planuri au colegii de la PNL. (...) Nu ştiu care este strategia acestora, dar PC îşi va continua preocuparea pentru a-şi ţine promisiunile făcute în campanie. (...) Noi suntem preocupaţi de programul de guvernare al USL, de promisiunile făcute în campanie ca şi parte a USL şi nu avem în plan o dezbinare a USL-ului. Noi credem că o abordare corectă este o abordare de construcţie şi nu de dezbinare. PC va avea o abordare de construcţie", a conchis acesta.


Articole înrudite