24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţa comitetului director al Alianţei pentru Progres Galaţi, la care au participat reprezentanţii de frunte ai PDL şi UNPR, nu a limpezit apele decât în privinţa candidatului susţinut de cele două partide la şefia CJ Galaţi, acesta fiind Eugen Chebac. Dacă decizia respectivă nu este una nouă, un lucru nou îl reprezintă faptul că nu s-a reuşit desemnarea candidatului la Primăria Galaţi, care teoretic ar trebui propus de portocaliii gălăţeni, aşa cum au anunţat săptămâna trecută atât senatorul Marius Necula, cât şi deputatul Mircea Nicu Toader. Dacă săptămâna trecută consilierul local PDL Mihai Alin era în cărţi pentru candidatura la Primărie, acesta oferindu-se să se înscrie în cursă după ce senatorul Necula a anunţat că nu doreşte să candideze la Primărie, lucrurile se pare că s-au schimbat radical doar în decursul câtorva zile, şi asta deoarece în cadrul şedinţei comitetului director desfăşurată sâmbătă dimineaţa s-a decis ca alianţa să-l sprijine la CJ pe Eugen Chebac, în timp ce pentru fotoliul de primar să fie susţinut Marius Necula, după cum ne-a declarat duminică după-amiază secretarul general al PDL Galaţi, Iulian Aramă.
Senatorul Necula, candidat cu pretenţii
Senatorul Marius Necula nu este, se pare, atât de dornic de a se înscrie în lupta pentru fotoliul de primar, acesta condiţionând înscrierea în lupta pentru Primărie de acordarea unui sprijin de la Guvern pentru punerea în practică a unor proiecte cu care să se prezinte în faţa alegătorilor.
„Am spus că nu voi candida decât dacă anumite proiecte ale mele vor fi sprijinite de guvern, şi aici este vorba de obţinerea de finanţări, deoarece proiectele există. Mai exact, este vorba de alocarea sumei de un milion de euro pentru construirea unei săli de box care să poarte numele lui Lucian Bute, de alocarea a 4 milioane de euro pentru realizarea unui proiect pe malul lacului Brateş, precum şi de alocarea unor anumite sume pentru realizarea unor proiecte care vizează învăţământul şi sănătătea. Voi merge cu domnul Mircea Toader la Bucureşti pentru a discuta pe marginea acestor lucruri, iar dacă nu voi găsi sprjinul necesar, şi imediat, nu voi candida la Primărie şi îl voi susţine personal pe Mihai Alin pentru Primărie”, ne-a declarat senatorul Necula.
Surse demne de încredere ne-au declarat că vizita celor doi portocalii de seamă va avea loc marţi, la Bucureşti, însă este greu de crezut că cei de la Guvern vor deschide larg baierele pungii pentru a finanţa proiectele senatorului Necula, lucru de care acesta este conştient că nu se va întâmpla, aceasta părând mai degrabă o strategie pentru a ieşi basma curată din povestea legată de candidatura la Primărie.
Contactat telefonic, preşedintele UNPR Galaţi, Dan Dobrea, care a participat la întâlnirea de sâmbătă, ne-a declarat următoarele: „Din punctul meu personal de vedere, aşteptăm cu viu interes decizia domnului Necula, pe care o va lua după vizita de marţi de la Bucureşti, după care vom lua o decizie în cadrul alianţei legată de candidatul la Primărie, dar care nu va fi probabil cea de susţinere a lui Mihai Alin”.


Articole înrudite