29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Funcţia de primar al comunei Pechea a fost adjudecată, încă o dată, de către Partidul Poporului – Dan Diaconescu, după ce la alegerile locale, din vara anului trecut, PP-DD a înscris prima victorie politică în localitatea gălăţeană. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie al comunei Pechea, în urma scrutinului de duminică, Mihăiţă Măncilă (PP-DD) a obţinut 38,82%, respectiv 1.770 de voturi. PP-DD-istul este urmat de către liberalul Iancu Boldea (USL), care a înregistrat 26,73% (1.219 voturi). La diferenţă extrem de mică de candidatul Uniunii Social Liberale s-a situat democrat-liberalul Marin Meca, cu 25,37% (1.157 de voturi), în timp ce Vasile Manea, candidatul Partidului Ecologist Român a obţinut doar 9,05%, respectiv 413 voturi. Conform reprezentanţilor Biroului Electoral, voturile valabil exprimate, în cele şase secţii de votare, au fost în număr de 4.559.
„Avem majoritate în Consiliul Local, viceprimar şi primar. Am dovedit că putem să avem, din nou, primar la Pechea. Pechenii au avut încredere, şi de această dată, în PP-DD, în candidatul nostru nepătat, valoros. Alegătorii au preferat un primar tânăr, care a demonstrat că are iniţiativă şi viziune, prin realizările sale din mediul privat, în care a activat. După ce au oferit un senator României, pechenii au oferit, astăzi, un primar”, ne-a declarat, duminică noapte, senatorul PP-DD Nicolae Marin, fostul edil-şef al comunei.
La alegerile parţiale de duminică au fost aşteptaţi la urne 9.042 de cetăţeni cu drept de vot, dintre care 9.041 se află înscrişi pe listele permanente, iar  unul singur este înscris pe lista complementară, deoarece este cetăţean UE cu domiciliul în Pechea. Alegătorii au votat în cele şase secţii de votare organizate în cele două sate componente ale localităţii: Pechea şi Lupele.
Alegerile parţiale pentru fotoliul de primar au avut loc după ce Nicolae Marin a obţinut, în decembrie, un mandat de senator în Colegiul 1 din judeţul Galaţi. Ulterior, PP-DD-istul a demisionat din funcţia de edil-şef al comunei, alegând să plece la Bucureşti.
Dintre cei patru candidaţi înscrişi în cursa electorală, doi competitori au mai deţinut funcţia de primar al comunei. Liberalul Iancu Boldea (USL) a ocupat fotoliul de primar în legislatura 2008-2012, în timp ce proaspătul ecologist Vasile Manea a condus Pechea timp de opt ani, din anul 2000 şi până în 2008.  Pe atunci, Manea era membru al Partidului Social Democrat.


Articole înrudite