23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Orice e posibil. Vedeţi ce vremuri trăim!”
„Orice e posibil. Vedeţi ce vremuri trăim!”
Iulian Aramă, liderul grupului consilierilor judeţeni PDL, este la această dată candidatul portocaliu pentru şefia judeţului, deşi se arată dispus să cedeze locul altui coleg care s-ar putea situa mai bine în preferinţele gălăţenilor, conform rezultatelor sondajelor pe care le-ar putea face PDL în primăvară. Aramă îşi condiţionează însă sprijinul: „Azi sunt candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi. Vom intra într-o fază în care vom realiza o serie de sondaje la nivelul municipiului şi judeţului Galaţi. Dacă un coleg din organizaţia judeţeană a PDL se va situa mai bine decât subsemnatul în sondaje, voi sta în dreapta lui şi îl voi sprijini pentru această candidatură. Doar dacă va fi cineva cotat mai bine decât mine în percepţia electoratului”. Democrat-liberalul nu exclude nici posibilitatea unei candidaturi externe. Deşi nu agrează varianta, admite: „Orice e posibil. Vedeţi ce vremuri trăim!”.
Pledează pentru oprirea “furtunii din Paradis”
Din postura de candidat la preşedinţia CJ, Aramă a făcut apel la consilierii judeţeni ca, împreună, să revină la atmosfera normală de lucru a şedinţelor ordinare. Aramă s-a abţinut să comenteze atitudinea vicepreşedintelui CJ Tania Bogdan privind reducerea la tăcere a democrat-liberalilor care se plângeau că localităţile portocalii au fost tăiate de la porţia de buget. Reamintim că liberala le replicase tăios în şedinţa de pomină: “Nu aveţi voie să vorbiţi despre acest subiect nici măcar la dumneavoastră acasă, la câţi bani a dat Guvernul Galaţiului!”.
Aramă a declarat ieri: “Nu cred că e elegant să comentez, dar aş aminti armonia care era doar în urmă cu câteva luni între preşedintele CJ şi consilierii USL pentru a lovi în consilierii PDL”. Deşi s-a ferit să emită enunţuri prin care ar fi putut stârni furia vicepreşedintei CJ, democrat-liberalul a etichetat plastic toată acea şedinţă de groază, denumind-o “furtună în Paradis”. Una dintre măsurile care ar putea readuce armonia, în opinia lui Aramă, priveşte desemnarea unui purtător de cuvânt al grupului USL. Aramă susţine desemnarea unei persoane echilibrate, chiar sobre, măsură care ar suprima “atmosfera de circ, ce nu ne face onoare”, în defavoarea unei persoane cu tuşe comportamentale şi de limbaj colorate.


Articole înrudite