19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pachetele donate de gălăţeni pentru familiile sinistrate au ajuns la Slobozia Conachi
Pachetele donate de gălăţeni pentru familiile sinistrate au ajuns la Slobozia Conachi
Cristian Dima, consilier municipal şi preşedinte executiv al ALDE Galaţi, a organizat sâmbătă transportarea la Slobozia Conachi a pachetelor aduse de gălăţeni la punctele de colectare înfiinţate de ALDE pentru strângerea ajutoarelor pentru familiile afectate de inundaţii. Cele câteva zeci de pachete, saci sau genţi de voiaj, cu haine sau alimente, au fost predate la Comandamentul organizat în mod special de primarul Emil Dragomir şi Consiliul Local la Căminul Cultural din Slobozia Conachi, prin această distribuire a ajutoarelor prin intermediul Consiliului Local fiind asigurată dorinţa gălăţenilor care au făcut donaţiile, ca pachetele să ajungă la familiile sinistrate, în funcţie de problemele cu care se confruntă fiecare dintre aceste familii. 
„Gălăţenii au contribuit, fiecare cu ce a putut mai bine, pentru ajutarea familiilor afectate de inundaţii. Au fost sute de case afectate de apele care s-au revărsat din pârâul Suhu. Aşa cum le-am promis gălăţenilor, am adus la Slobozia Conachi toate pachetele, aşa cum au fost aduse la punctele de colectare. Le-am adus la centrul de comandă organizat la Căminul Cultural de primarul Emil Dragomir, care a pus la punct foarte bine strângerea şi repartizarea ajutoarelor, care vor fi distribuite în comună prin acest comandament organizat de Consiliul Local”, a declarat Cristian Dima.
Cristian Dima a făcut şi donaţii în nume propriu, oferind seturi de lenjerie pe care le-a cumpărat pentru a le fi distribuite familiilor care nu se vor mai putea întoarce în casele lor şi vor fi nevoite să locuiască în module. „Bunurile pe care eu le-am cumpărat personal pentru a le dona familiilor sinistrate le-am lăsat tot aici, la centrul de comandă. Sunt lucruri care le vor fi puse la dispoziţie familiilor care au fost cele mai afectate de aceste inundaţii, din câte am înţeles de la domnul primar fiind 32 de familii care nu mai pot locui în casele lor şi le vor fi puse la dispoziţie locuinţe provizorii, module, în care să se mute. Nu e de dorit nimănui să treacă printr-o asemenea urgie, ca după trei ani de zile locuitorii din Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea şi Costache Negri să se confrunte din nou cu inundaţii catastrofale. Le mulţumesc gălăţenilor pentru solidaritatea de care au dat dovadă”, a mai spus Cristian Dima.
La rândul său, primarul Emil Dragomir le-a mulţumit gălăţenilor pentru donaţiile făcute familiilor greu încercate din Slobozia Conachi. „Vă mulţumesc pentru aceste donaţii, în numele concetăţenilor mei, în nymele familiilor ale căror locuinţe au fost lovite inundaţii”, a spus primarul Emil Dragomir.
Cristian Dima a transmis preotului din comună lista gălăţenilor care au făcut donaţii, un cuvânt de mulţumire fiindu-le adus acestor persoane şi la slujba de duminică dimineaţă.

Articole înrudite