19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noile mijloace de comunicare i-au făcut şi pe politicieni să ţină pasul cu tehnologia. Dacă folosesc smartphon-uri sau tablete pentru a-şi actualiza informaţiile de pe paginile deschise pe Facebook nu ştim, dar cert este că reţeaua de socializare i-a făcut pe unii dintre parlamentarii gălăţeni să o considere un mijloc foarte bun de a se face vizibili.
Din totalul celor 13 parlamentari gălăţeni, 5 au o activitate susţinută pe reţeaua de socializare Facebook. Este vorba despre senatorii Paul Ichim şi Marius Necula şi despre deputaţii Victor Paul Dobre, Florin Paslaru şi Mircea Toader. Contul fostului deputat Mihail Boldea, aflat în arest, a fost desfiinţat, pe numele acestuia existând numeroase alte pagini cu informaţii nu tocmai reale.
Senatorul Paul Ichim, activ şi virtual
Considerat cel mai activ parlamentar gălăţean, senatorul PNL Paul Ichim deţine şi cont pe Facebook. A adunat peste 3.000 de prieteni şi are o activitate susţinută pe contul său. Senatorul postează aici comunicatele de presă, articolele apărute dar şi opinii personale despre diverse subiecte. Majoritatea celor care îi accesează pagina comentează mare parte dintre postările senatorului.
Cel de-al doilea senator cu activitate pe cunoscuta reţea de socializare este Marius Gerard Necula. El are cu puţin peste 1.300 de prieteni. Acesta postează pe contul său fotografii de la recentele evenimente la care a participat, dar şi numeroase articole din presă.
Deputat cu peste 5.000 de prieteni
Din câte se pare, parlamentarii liberali gălăţeni sunt cei care activează cel mai mult pe Facebook. După senatorul Paul Ichim, deputatul Victor Paul Dobre este şi el deţinătorul unui cont cu un număr destul de mare de prieteni: peste 5.000. Şeful liberalilor gălăţeni postează peste 100 de fotografii de la diversele evenimente la care a participat şi supune atenţiei celor care îi vizitează contul numeroase notiţe la care are şi comentarii.
Conturi pe Facebook au şi deputaţii Florin Paslaru - PSD (cu puţin peste 2.300 de prieteni) şi Mircea Toader – PD-L (cu 93 de prieteni). Nici Florin Pâslaru, nici Mircea Toader nu au însă activităţi prea intense pe internet.
Nu au intrat în reţea
Căutând şi restul parlamentarilor gălăţeni pe Facebook, dăm peste senatorii Laurenţiu Chirvăsuţă (UNPR) şi Gheorghe Saghian (PSD). Pe numele senatorului UNPR există o fan page cu 14 aprecieri, în timp ce pe numele senatorului PSD există tot o pagină, cu 10 aprecieri.
Deputatul Bogdan Ciucă (PC) are o pagină care a adunat 137 de aprecieri, în schimb nu există activitate pe contul său. Tot cu pagină pe Facebook este şi deputata Lucreţia Roşca (PSD) – cu 3 aprecieri.
Nu au cont sau pagină pe celebra reţea de socializare deputatul PSD Dan Nica – în dreptul căruia apar informaţii de pe Wikipedia şi 24 de aprecieri pentru acestea, deputata PDL Carmen Axenie şi deputatul PSD Ştefan Viorel.
Şi noii aspiranţi stau pe Facebook
Fostul preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac, candidat al PP-DD pentru un post de deputat, are cont pe Facebook, în care a adunat 955 de prieteni şi 36 de aprecieri asupra paginii sale. Este drept că activitatea pe reţeaua de socializare a fostului preşedinte al CJ Galaţi s-a oprit după alegerile locale.
Doru Resmeriţă, candidat al PDL pentru un fotoliu de deputat, are pe contul de Facebook 2.031 de prieteni şi o activitate cât de cât susţinută. Avocata Lăcrămioara Stavire, proaspăt înscrisă în partidul lui Dan Diaconescu, are şi ea 627 de prieteni, în timp ce Eugen Durbacă are o fan page cu 100 de aprecieri.


Articole înrudite