15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cu sau fără activitate în perioada dintre alegeri, partidele politice de la nivelul municipiului Tecuci ocupă spaţii închiriate la preţuri modice. Primăria Tecuci a închiriat cinci spaţii partidelor politice cu filiale în teritoriu. Referitor la chiria pe spaţii, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale tecucene, Carmen Munteanu, ne-a informat: „Sunt închiriate cinci spaţii partidelor politice cu filiale în teritoriu: PDL, PNL, PRM, PSD şi PNÞCD. Chiria spaţiilor se modifică periodic, în funcţie de rata inflaţiei. La nivelul anului 2011, chiria acestor spaţii a fost stabilită după cum urmează: zona I - 0,95 lei/mp; zona II - 0,86 lei/mp”.
Jumătate dintre aceste partide au „puls” şi în afara campaniilor electorale, însă PRM şi PNÞCD, în afară de faptul că nu au reprezentare în Parlament şi Consiliul Local, sunt ca şi „moarte” pentru majoritatea tecucenilor, uşile sediilor tecucene ale acestor partide fiind ferecate. Însă, cum chiria pe sediile de partid este de doar câţiva zeci de lei pe lună, efortul financiar al chiriaşilor nu pare foarte mare. Dacă sediul PRM este unul discret, cu intrare pe „uşa din spate”, în faţă fiind PDL şi PNL, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre sediul PNÞCD, acesta fiind un spaţiu central, în clădirea fostei Case a Căsătoriilor.
Actuala criză a generat o „goană” după recuperarea clădirilor ce pot reprezenta o sursă de venit, însă nimeni nu s-a gândit la recuperarea sediilor de partid neutilizate, acestea putând deveni chiar o sursă de profit, în condiţiile în care ar fi închiriate unor agenţi economici, pe chirii la nivelul actual al pieţei şi nu la preţuri modice, cum sunt închiriate la această dată.

Articole înrudite