19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PDL demarează ofensiva
PDL demarează ofensiva
Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, critică USL pentru rapiditatea cu care a preluat conducerea camerelor Parlamentului, restrângerea atribuţiilor Curţii Constituţionale, publicarea în Monitorul oficial a revocării foştilor preşedinţi ai camerelor după restrângerea atribuţiilor Curţii Constituţionale, culminând cu suspendarea preşedintelui de către cei 256 de parlamentari, printre care şi „foştii noştri parteneri de guvernare (UNPR)”. Mircea Toader a subliniat faptul că în perioada vacanţei parlamentare „nu pot fi date legi organice, ci doar simple, şi cu atât mai mult nu pot fi date legi electorale”.
Toader apreciază decizia de suspendare a preşedintelui ca fiind „o execuţie politică”.
Democrat liberalul a reafirmat decizia PDL de susţinere pentru preşedintele suspendat, Traian Băsescu. „PDL îl susţine în continuare pe Traian Băsescu. Nu numai că îl susţine, ci consideră că modul în care s-a acţionat înseamnă o dictatură a Parlamentului”, a declarat Mircea Toader.
Democrat liberalul şi-a exprimat concomitent temerea privind fraudarea rezultatelor scrutinului: „Ne vom prezenta la vot. Cetăţenii vor vota, dar şi aici avem o îndoială”, dar a avertizat că PDL va „observa” atent procesul desfăşurării referendumului. Toader dezaprobă atât decizia posibilităţii votului în oricare dintre circumscripţiile localităţilor, ceea ce în opinia sa favorizează votul multiplu, cât şi decizia de anulare a secţiilor de vot din gări şi aeroporturi. Democrat liberalul argumentează că cei aflaţi în tranzit prin diferite localităţi, altele decât cele de domiciliu, nu se vor deplasa la secţii de vot din localităţile tranzitate, ceea ce îi va priva de posibilitatea de a-şi exprima opţiunea privind suspendarea sau revenirea în fotoliul de preşedinte a lui Traian Băsescu. Democrat liberalul a mai reclamat şi termenul scurt pe care îl au la dispoziţie pentru a se pregăti. Deşi termenul va fi scurt, PDL va organiza 3 mitinguri de anvergură de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, în Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Iar în plan local, membrii fiecărei organizaţii judeţene se vor deplasa în localităţile din mediul rural, dar şi în diferite colectivităţi urbane, pentru a pleda cauza lui Traian Băsescu. Mircea Toader va coordona campania locală din judeţul nostru.


Articole înrudite