29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Democrat-liberalii au demarat strângerea de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind câinii comunitari. Acţiunea PDL survine după amânarea votului pe această lege în Parlament.
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a precizat că proiectul de lege prevede ca administraţiile locale să poată decide ce soluţie aplică pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari. Toader a declarat: „A trebuit să amânăm acest vot şi am hotărât politic ca în fiecare organizaţie judeţeană, municipală şi chiar de oraşe şi comune să adunăm semnături pentru susţinerea acestei legi”.
Toader consideră că votul negativ dat de parlamentarii PSD şi PNL a fost decis de Victor Ponta, în ciuda negocierilor soldate cu acordul pentru acest proiect legislativ. Toader a precizat: „Această lege nu face altceva decât să lase la latitudinea administraţiilor locale soluţia, de la caz la caz, în funcţie de dorinţele cetăţenilor. Modul de consultare este atributul exclusiv al administraţiei locale, prin referendum, sondaj, întrebari... E problema lor să hotărască dacă se aplică o soluţie mai dură, una mai puţin dură sau una pur şi simplu prin care să lase câinii pe stradă şi să mănânce oamenii. E problema administraţiei locale”.


Articole înrudite