16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PDL-iştii au făcut apel către Bacalbaşa pentru înfiinţarea ADI Brăila-Galaţi-Tulcea
PDL-iştii au făcut apel către Bacalbaşa pentru înfiinţarea ADI Brăila-Galaţi-Tulcea
Consilierul democrat-liberal Iulian Aramă a făcut miercuri un apel către Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, în plenul şedinţei extraordinare a CJ, pentru a urgenta adoptarea proiectului de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Brăila-Galaţi-Tulcea „Dunărea de Jos”, după ce luni acest proiect de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni, de către preşedintele Bacalbaşa. Iulian Aramă i-a solicitat şefului CJ o şedinţă de îndată pentru aprobarea proiectului privind înfiinţarea ADI, precizând că la Brăila, atât consilierii judeţeni, cât şi cei locali, au dat undă verde acestui proiect.
„Eu vă propun să organizăm o şedinţă de îndată, cu un singur proiect pe ordinea de zi: acest proiect de hotărâre. Nu ne face onoare, atât timp cât Brăila a aprobat în cele două consilii acest proiect. Nu ne face onoare, atât timp cât şi Consiliul Local al municipiului Galaţi va aproba acest proiect”, a spus Aramă.
În replică, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi a precizat că „această apropiere va avea loc oricum, fără să fie necesară o şedinţă de îndată”, afirmând că, deocamdată, nu ar vrea să intre „în detaliile tratativelor”.
„Nici Tulcea nu a aprobat, din păcate, acest proiect. Eu, personal, sunt pentru o apropiere cât mai strânsă între Brăila, Galaţi şi Tulcea. Eu sunt unul dintre cei din judeţul Galaţi care au luptat pentru conurbaţia Galaţi-Brăila, care ar deveni a doua conurbaţie a ţării. Această apropiere va avea loc oricum, fără să fie necesară o şedinţă de îndată. Deocamdată, nu aş vrea să intru în detaliile tratativelor, dar aceste tratative echilibrează relaţiile între Brăila, Galaţi şi Tulcea. Se duce o muncă intensă în cadrul tratativelor trilaterale”, a spus Nicolae Bacalbaşa.
Consilierul judeţean Iulian Aramă a îndemnat aleşii judeţeni să pună interesul regiunii înaintea interesului de partid, Nicolae Bacalbaşa răspunzându-i: „În ceea ce mă priveşte, ştiţi că sunt un om de acest gen. Nu vreau să divulg detalii ale tratativelor”.


Articole înrudite