16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PDL-istul Cezar Preda, atac la Mişcarea Populară
PDL-istul Cezar Preda, atac la Mişcarea Populară
Democrat-liberalul Cezar Preda, vicepreşedintele Regiunii Sud-Est al PDL, a fost prezent duminică la Galaţi, unde a participat la o întrunire cu preşedinţii organizaţiilor PDL din regiune. Liderul naţional al democrat-liberalilor a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de atacuri la adresa USL, dar şi a Mişcării Populare, despre care a precizat că „se mişcă brownian”, motiv pentru care nu este vizibilă. „Se mişcă brownian, nu o vedem, e pe undeva, e pe lângă noi, dar nu am văzut-o încă, se mişcă şi dacă se mişcă atât de repede nu avem timp să o vedem. Să sperăm să se oprească odată să o vadă şi lumea... Ce să vă spun? Chiar aştept să mai plece câţiva la mişcarea asta populară, să ne apucăm de treabă. S-au născut ca fundaţie ca să facă partid, să se ducă toţi acolo, toţi care au făcut bine României, să se ducă la Mişcarea Populară, să îi lase pe cei din partide aşa cum sunt ei, mai buni, mai răi, cum îi cunoaşte populaţia”, a afirmat Preda.
„S-au găsit acum deştepţii pământului, curaţii pământului...”
Întrebat cum comentează apropierea preşedintelui Traian Băsescu de Mişcarea Populară, Cezar Preda a spus: „Să fie sănătos! Ce problemă am eu dacă îi susţine preşedintele? Uite, eu nu îi susţin! Ce ne ascundem după cuvinte frumoase, îi mai văd pe unii colegi de-ai mei care încearcă să se dea după cireş să explice – a, că poate să meargă pe stradă, că nu ne deranjează... E o făcătură care încearcă să contrapună alegerile în PDL şi rezultatul şi cu asta basta. S-au găsit acum deştepţii pământului, curaţii pământului, care să arate României ce nu a avut până acum. Sunt chestiuni care pot să păcălească 0,01% din populaţia României”, a mai spus Preda.
„Nici Ponta şi nici Antonescu nu au şanse la preşedinţie”
Este de părere Cezar Preda, care a afirmat că nici premierul Victor Ponta şi nici liderul PNL Crin Antonescu nu vor ajunge în funcţia de preşedinte al ţării, în viziunea sa candidatul PDL având toate şansele să intre în turul doi al alegerilor de anul viitor. „Niciunul nu va fi preşedinte, îşi doresc amândoi să fie preşedinte. Unul e legitimat de congresele celor două partide, acesta este domnul Antonescu, iar unul are tot anturajul care îi explică că e a opta minune a lumii şi trebuie să fie următorul preşedinte. Nu va fi niciunul preşedinte pentru că unul s-a descalificat şi pe Antonescu nu îl va alege nimeni pentru că ne-a arătat ce preşedinte jucător, european este, iar domnul Ponta trebuie să ştie că dându-i peste mână lui Antonescu şi PNL-ului îşi dă singur peste mână pentru că niciodată stânga nu va reuşi să ia în România mai mult de 40%. El, ca şi candidat la preşedinţia României, nu va lua decât voturi de la PSD, de la restul nu va lua”, a declarat Preda.


Articole înrudite