04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Partidul Democrat Liberal şi-a validat, miercuri seara, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, candidaţii pentru fotoliile de deputat şi senator din judeţul Galaţi. Potrivit declaraţiei lui Doru Resmeriţă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a formaţiunii politice, obiectivul pentru alegerile din data de 9 decembrie este situarea în media naţională, privind scorul electoral, şi obţinerea a minim doi deputaţi şi un senator, în judeţul Galaţi.

Avalanşă de candidaţi tineri

Cei 11 candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României au fost validaţi după ce au fost supuşi votului membrilor Biroului Permanent Judeţean. Pentru Camera Deputaţilor vor candida consilierul judeţean Petrişor Potec (Colegiul 1), deputatul Mircea Toader (Colegiul 2), deputatul Carmen Axenie (Colegiul 3), Emil Dragomir (Colegiul 4), Vali Ardeleanu (Colegiul 5), preşedintele PDL - Doru Resmeriţă (Colegiul 6), fostul europarlamentar Constantin Dumitriu (Colegiul 7) şi directorul ANRSC Galaţi, Viorel Trif (Colegiul 9). Pentru Colegiul 1 Senat, democrat-liberalii au validat candidatura fostului parlamentar Constantin Petrea, în timp ce în Colegiul 2 Senat va candida Aurel Zamfir. Colegiul 3 Senat, din municipiul Galaţi, a revenit fostului secretar de stat în MAI, Mihai Capră.
Candidatura senatorului democrat-liberal Marius Necula a fost invalidată de către membrii BPJ ai PDL, iar parlamentarul nu va putea candida pentru un nou mandat din partea formaţiunii politice gălăţene.

Nicuşor Ciumacenco nu vrea să intre în bătălie

Fostul candidat independent la Primărie şi ex-viceprimar al oraşului de la malul Dunării, Nicuşor Ciumacenco, a refuzat să intre în bătălia privind Camera Deputaţilor şi Senatul României. În ciuda insistenţelor democrat-liberalilor, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL a preferat să nu se înscrie în cursa pentru un mandat de deputat într-un colegiu din municipiul Galaţi.

Þărăniştii au fost eliminaţi, la Galaţi

În ciuda faptului că la începutul săptămânii ţărăniştii aveau asigurat deja Colegiul 8 de deputat din municipiu, ieri lucrurilor au luat o turnură total neaşteptată pentru PNÞCD. Conform unei directive de la Centru, în urma negocierilor de la nivel naţional în cadrul Alianţei România Dreaptă, PNÞCD Galaţi nu i s-a mai permis să aibă un candidat pentru parlamentare, la Galaţi. Astfel, Colegiul 8 de deputat, ca şi Colegiul 4 Senat – ambele aflate în municipiul Galaţi – au revenit Partidului Forţa Civică. Pentru Camera Deputaţilor va candida prorectorul Mirela Praisler şi omul de afaceri Ion Ivaşcu, patronul „Ivas” Galaţi. Se aude, însă, că afaceristul nu mai este atât de încântat să candideze la parlamentare şi bate în retragere.

Articole înrudite