16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pechea, Cavadineşti şi Frumuşiţa, modernizate cu fonduri guvernamentale
Pechea, Cavadineşti şi Frumuşiţa, modernizate cu fonduri guvernamentale

”Sub guvernarea PSD, alături de o echipă de consilieri locali dedicaţi şi dornici de a contribui la modernizarea şi dezvoltarea comunei, cu sprijinul necondiţionat al domnului senator Marin Nicolae, fiu al comunei, am reuşit să implementăm o serie de proiecte cu impact major asupra comunităţii, îmbunătăţind astfel condiţiile de trai pentru cetăţeni, sporind mândria acestora de a fi pecheni”, spune primarul comunei Pechea, Mihăiţă Măncilă (PSD). Autorităţile investesc peste 23 de milioane de lei, din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local, pentru dezvoltarea comunei. Cele mai multe proiecte vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor, modernizarea unităţilor de învăţământ, a reţelei de iluminat public, a pieţei agroalimentare, iar o serie de proiecte sunt dedicate prevenirii şi apărării împotriva inundaţiilor, ştiut fiind faptul că Pechea s-a confruntat în anii 2013 şi 2016 cu astfel de probleme. Primarul Mihăiţă Măncilă şi echipa îşi doresc ca, în viitorul apropiat, comuna Pechea să beneficieze de gaze naturale, racordarea gospodăriilor oamenilor la reţeaua de gaze fiind una dintre cele mai importante investiţii pe care le are în plan. Pe lista scurtă a autorităţilor se află şi construirea unui stadion modern, cu fonduri europene. ”În prezent, suntem în faza de semnare a contractului de finanţare  şi de demarare a procedurii de licitaţie. Astfel ne dorim să-i încurajăm pe tineri să facă sport, oferindu-le posibilitatea practicării mai multor activităţi sportive: fotbal, handbal, fitness  etc”, spune primarul Mihăiţă Măncilă.

Numeroase proiecte sunt în derulare şi în comuna Cavadineşti, condusă de primarul Dănuţa-Mihaela Bourceanu (PSD). Autorităţile investesc aproape 9 milioane de lei, din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local, pentru modernizarea reţelei de drumuri, pentru modernizarea căminului cultural din satul Găneşti, extinderea sistemului de alimentare cu apă în satul Vădeni, dar şi pentru extinderea şi reabilitarea sediului Primăriei.

Şi la Frumuşita continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei. Autorităţile au reuşit să obţină pentru comunitate, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), fonduri de peste 16 milioane de lei, dintre care peste 13 milioane de lei vor fi investite în extinderea sistemului de canalizare a apelor uzate menajere din satele Tămăoani, Ijdileni, precum şi pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din satele Frumuşiţa şi Tămăoani. PNDL, gândit de PSD şi pus în practică de PSD, este cel mai important program de dezvoltare a comunităţilor. Datorită fondurilor alocate localităţilor, la acest moment se derulează în toată ţara investiţii în infrastructură de peste 10 miliarde de euro, traduse în 12.681 de obiective.


Articole înrudite