29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristi Mihalache, un tânăr gălăţean cu dizabilităţi, anunţă că persoanele cu dizabilităţi din întreaga ţară pregătesc un protest pe care îl vor organiza în faţa guvernului. Acţiunea are ca scop să atragă atenţia guvernului că este injust în intenţia de a reduce indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora. Cristi Mihalache a prezentat public această intenţie aşezat în scaunul său cu rotile, cu ocazia unei conferinţe de presă a social-democraţilor gălăţeni la care a fost invitat să îşi prezinte intenţiile, de către Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.
În prezent, persoanele cu dizabilităţi strâng semnături de adeziune în vederea organizării acestei acţiuni. Cristi Mihalache estimează că protestul din faţa guvernului se va desfăşura în aproximativ o lună. El a declarat: „Vrem să semneze toată lumea şi să ne adunăm la Bucureşti. Până acum, 120 de persoane din Galaţi şi-au exprimat acordul, sperăm să mergem în faţa guvernului, pentru că nu se poate trăi cu aceşti bani”.
Brânzan a precizat că în această perioadă guvernul are în lucru o ordonaţă de urgenţă, ce va aduce modificări Legii 448, prin care o persoană cu handicap grav care nu are alte venituri va primi o indemnizaţie lunară de 340 de lei, cea cu handicap accentuat de 250 de lei, iar cea cu handicap mediu de 35 de lei. În prezent toate persoanele cu handicap, indiferent dacă au sau nu şi alte venituri primesc indemnizaţii în valoare de 340 de lei. În plus, indemnizaţiile însoţitorilor persoane cu handicap vor scade până la 75%. Claudiu Brânzan a comentat: „Înţelegem că este criză. Toată lumea face sacrificii. Dar cât de câine poţi să fii, să te atingi de drepturile care şi asa sunt foarte mici ale unor persoane care sunt în suferinţă şi au nevoie de ajutorul nostru?”.
Brânzan a amintit că veteranii de război, văduvele acestora şi revoluţionarii intră în rândurile celor care suportă restricţii, acestora urmând să li se anuleze gratuităţile pe transportul public şi al abonamentelor radio-TV.


Articole înrudite