19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Platforma lui Cioloş şi-a înfiinţat filială şi la Galaţi
Platforma lui Cioloş şi-a înfiinţat filială şi la Galaţi

La începutul acestui an s-a înfiinţat de şi în jurul echipei Guvernului Cioloş, Platforma România 100. Comunitatea nu se vrea a fi încă un partid politic ci, aşa cum se autodefineşte, ”este o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului politic şi guvernamental românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României. Platforma îşi are rădăcinile în valorile şi principiile Manifestului România 100 propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloş, în toamna anului 2016”. Cu toate acestea, preşedintele platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat, în decembrie 2017, că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat în următoarele luni şi care va fi deschis la colaborarea cu opoziţia.

Luna aceasta, Comunitatea Curăţăm Galaţiul şi Acţiunea Civică Galaţi, alături de alţi câţiva gălăţeni, au aderat la această mişcare şi au înfiinţat Comunitatea locală Ro100 Galaţi. ”Este vorba despre persoane cu profesii şi vârste diferite care, preocupate de derapajele generale grave ale României ultimului an de guvernare, resimt acut urgenţa construirii unei normalităţi sociale în care să se poată regăsi orice cetăţean onest, decent, harnic şi de bună credinţă din Galaţi. Noi credem că o asemenea construcţie pretinde implicare energică, inteligenţă, efort, experienţă şi voinţă reală de a schimba în bine viaţa comunităţii în care trăim împreună”, se arată în prezentarea acestei comunităţi. Deocamdată nu există lideri locali ai mişcării, pentru că ei se autodenumesc ”moderatori”, la Galaţi moderatorii fiind Marian Dumitru şi Sanda Hristudor. 

Rămîne de văzut dacă această mişcare ”brand new” va avea aceeaşi soartă ca USR-ul lui Nicuşor Dan, care, la Galaţi, a reuşit la alegerile parlamentare din 2016 să strângă suficiente voturi încât să-l trimită pe Bogdan Rodeanu în Parlamentul României, dar nu a reuşit nici până acum să strângă mai mult de 10-15 membri de partid. 


Articole înrudite