04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Plecaţi voi, să ne aşezăm noi!
Plecaţi voi, să ne aşezăm noi!

Istoria se repetă ciclic. E un fapt dovedit. La o întoarcere a roţii asistăm şi în aceste zile, în care, sub pretextul cererilor străzii, unii vor să fructifice actuala criză a societăţii româneşti şi să se cocoaţe în funcţii de conducere, pe scaunele lăsate libere. Monica Macovei a vizitat duminică filiala partidului M 10 din Galaţi. Macovei încearcă să convingă tinerii între 18 şi 40 de ani care nu au mai făcut politică să i se alăture, prin următorul mesaj: “Cine să intre în locurile PSD şi PNL?! M10 vrea ca PSD şi PNL să plece. Ce a vrut strada? Să plece PSD şi PNL. Mai crede cineva ce spune PSD şi PNL? Nu poţi să schimbi România de la TV şi de la calculator. Iar noi vrem să o schimbăm într-un an. Noi trebuie să fim aceeia care să intrăm. (...) Hai să avem chip şi să intrăm în politică. (...) În 2005, trei oameni au crezut că DNA va fi ceea ce este astăzi. Oamenii credeau că nu vor intra niciodată ăştia în puşcărie. Şi uite că au intrat!”.

Şi pentru că acum mesajul răscolirii răzbunărilor este intens uzitat, Macovei merge pe aceeaşi formulă, asmuţind mulţimi imaginare spre ex-premierul Ponta. Astfel, Macovei îi cere ministrului Învăţământului să ceară retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta. Macovei a declarat: „Victor Ponta a plecat acasă că aşa i-a spus strada, dar de ce să rămână cu titlul de doctor pe care nu-l merită, pe care l-a furat? Deci domnule ministru Curaj, aveţi curajul să-i retrageţi titlul de doctor lui Victor Ponta şi tuturor celorlaţi care şi-au plagiat tezele de doctorat şi nu sunt doctori, sau de masterat, şi să le retrageţi şi lor diplomele”.

Filiala gălăţeană M10 a fost înfiinţată cu circa două luni în urmă şi numără circa 30 de membri. Macovei speră ca până la organizarea alegerilor locale miile de simpatizanţi înscrişi on-line să devină membri activi, să înfiinţeze filiale în toate marile oraşe, iar M10 să intre în Parlament cu un procent de circa 5-10%. În acest sens, Macovei mai cere alegerea primarilor în două tururi de scrutin, un Parlament redus, cu circa 300 de parlamentari, şi a criticat forma adoptată pentru votul prin corespondenţă. În opinia acesteia, actuala formă de vot împiedică şi mai mult diaspora să participe la vot.

 


Articole înrudite