25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi îşi lansează oficial candidaţii pentru primării
PNL Galaţi îşi lansează oficial candidaţii pentru primării

Finele lunii ianuarie, mai exact data de 22, va fi momentul lansării candidaţilor PNL pentru fotoliile de primari din localităţile întregului judeţ. Evenimentul se va produce la Gala Premiilor PNL, în prezenţa co-preşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Anunţul a venit din partea co-preşedintelui liberalilor gălăţeni, deputatul Victor Paul Dobre, care a precizat: „În acest moment avem validaţi 61 de candidaţi de primar, la nivelul structurii judeţene, probabil că în reuniunile de astăzi vom mai valida doi şi avem în continuare în două localităţi încă o decizie de luat. (…) Toţi aceşti candidaţi îi veţi cunoaşte în perioada următoare pentru că pe data de 22 ianuarie, aşa cum în mod tradiţional organizăm Gala Premiilor PNL Galaţi. Este, cred, a 22-a ediţie, la care vor participa copreşedinţii partidului, doamna Alina Gorghiu şi domnul Vasile Blaga. Va fi de data aceasta un eveniment ceva mai mare - în prima parte va fi Gala Premiilor PNL şi în partea a doua va fi lansarea candidaţilor, prezentarea lor, cei care vor fi validaţi până la acea dată. Dacă vom reuşi să fie toţi, va fi foarte bine”.
Liberalii şi-au stabilit ca obiective câştigarea Primăriei Galaţiului, câştigarea cât mai multor primării din judeţ, majoritatea fotoliilor de consilieri locali şi judeţeni. Foarte importantă este obţinerea unei majorităţi în Consiliul Judeţului, coroborată cu obţinerea fotoliului de primar al Galaţiului, ceea ce ar putea genera câştigarea preşedinţiei judeţului, conform opiniei liderului liberalilor gălăţeni. Dobre a declarat: „Preşedintele este ales altfel faţă de ultimele două consultări, nu mai e vot direct, va fi ales dintre consilieri şi vom avea nişte etape. În primul rând vom decide lista de consilieri judeţeni. Cine doreşte să candideze trebuie să fie pe lista de consilieri judeţeni şi să fie şi ales. Această procedură probabil o vom demara după ce terminăm stabilirea tuturor candidaţilor de primari. (...) Preşedintele Consiliului Judeţean poţi să îl ţii candidat până în ziua alegerilor, dar dimineaţa, când ai structura, s-ar putea să sufere modificări structura în funcţie de cine sunt aleşi, cum sunt aleşi, cine contează... PNL se va lupta ca să aibă o majoritate a lui, dacă se poate, să facem 18 consilieri. Asta e bătălia pe care o vom duce. În posibila situaţie în care nu reuşeşti sa faci o majoritate, va trebui să negociezi o majoritate, dar pentru asta, ca să fii într-o poziţie bună de negociere, cel care va fi într-o poziţie bună de negociere va fi cel care are cei mai mulţi consilieri judeţeni şi, în plus, şi primarul municipiului Galaţi”.
Întrebat dacă este interesat de preşedinţia CJ, Dobre a optat pentru un răspuns evaziv: „Nu am candidat niciodată la nici o fucţie decât după ce am vorbit cu colegii mei”. Lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliului Judeţului se va definitiva după data de 22 ianuarie.
Alegerile locale le oferă liberalilor ca şi adversar principal fostul partener principal, PSD, nefiind ignorate însă nici partidele nou apărute în plan politic local. Şi pentru că e la modă un curent de înnoire, Dobre anunţă că şi PNL va veni cu figuri care nu au mai apărut în primul plan, în special pentru candidaturile de consilieri locali, vechilor consilieri locali urmând să le fie analizată intens contribuţia din ultimii ani. În plus, viitorii consilieri locali liberali ar urma să îşi înceapă mandatul cu obiective clar stabilite, încă de dinaintea ocupării fotoliilor de la nivelul municipalităţii.


Articole înrudite