06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Politicieni de Galaţi, jos labele de pe protestul gălăţenilor!
Politicieni de Galaţi, jos labele de pe protestul gălăţenilor!

De patru zile gălăţenii protestează împotriva ordonanţelor de modificare a Codului Penal. Copii, tineri, bătrâni, toate categoriile sociale au ieşit în stradă. Lumea e supărată pe legi, pe hoţi, pe sărăcie şi pe nedreptăţile de care se lovesc zi de zi. E protestul la care oamenii s-au unit fără să ţină cont de statutul social, vârstă sau interese economice sau politice şi strigă din răsputeri pentru că s-au săturat să fie furaţi şi minţiţi de politicieni. Acum este vorba de PSD, dar beneficiarii ordonanţei sunt din toate partidele. Tocmai de aceea aceste proteste nu trebuie politizate, aceste proteste nu trebuie să fie locul în care politicienii din opoziţie să-şi facă imagine şi capital politic.
În Galaţi, doi politicieni s-au remarcat încercând să profite de mulţime: Cătălin Cristache (PMP, fost membru PDL, PC şi PSD) şi Nicuşor Ciumacenco (PNL, fost membru PDL, PSD şi PNTCD).  Cei doi au încercat să convingă mulţimea din jurul lor de bunele lor intenţii avantajaţi de faptul că acum sunt în opoziţie, dar în acelaşi timp sunt avantajaţi şi de ordonanţa împotriva căreia protestează o ţară întreagă.
Acest protest este al poporului, iar politicienii, de orice parte a baricadei ar fi, n-ar trebui să-l murdărească cu prezenţa lor. Cel puţin la Galaţi!

cristache protest

ciumacenco la protest


Articole înrudite