17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sâmbătă, caricaturistul Viorel Baciu, în parteneriat cu Asociaţia Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” filiala Galaţi, a reeditat „Vremea porcilor”. Cu această ocazie organizatorii au oferit circa 30 de diplome politicienilor locali care s-au remarcat în acest an. Diplomele umoristice au fost bine primite de unii, pentru ca altora să le pice foarte greu, drept pentru care fie nu au dat curs invitaţiei, fie au plecat extrem de rapid, cu feţele vădit schimonosite de iritare. Printre aceştia s-a remarcat senatorul PDL Marius Necula, a cărui diplomă de pomenire a fost acordată pentru: „Mama sălilor de sport”. La polul opus s-a situat Mircea Toader, preşedintele PDL Galaţi, care a demonstrat că deţine simţul umorului, şi nu a părut deranjat pentru textul diplomei sale, ce conţinea versuri eminesciene ce făceau trimitere la gestul soţiei sale care a reacţionat temperamental în cazul unui protest al pensionarilor: „Iar cărările vieţii fiind grele şi înguste,/Ei încearcă să le treacă prin protecţie de fuste.”
Un alt personaj destul de ofuscat - deşi conform unor opinii critica primită a fost destul de blândă - a fost directorul Muzicalului, Florin Melinte. Social-democratul a fost gratulat cu: „Recviem după o partitură penală”, explicată de amfitrioni prin faptul că recent prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi declara că a primit de la Poliţie un dosar penal cu înălţimea de 1 metru. Senatorul liberal, dr. Paul Ichim, fost şef al Secţiei de Chirurgie 3 de la Spitalul Clinic de Urgenţă, care a primit diploma „M-au extirpat la scaun” s-a amuzat, şi în replica sa a  precizat că îşi doreşte să nu se lase mânjit pentru că a intrat „în troaca porcilor”, aşa cum este apreciată în genere clasa politică.
Edilul Nicolae (PSD) a primit în absenţă diploma: „Degeaba”, viceprimarul Mircea Răzvan Cristea (PNL) „Grand Zero” (Marele Zero), viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco (doctor stomatolog) – „O plombă pentru administraţia locală”, preşedintele CJ, Eugen Chebac (PSD) – „Moş Crăciun Trilateral, decanul facultăţii de Chimie, Petre Alexe – „Răzgânditorul –Adio, dar rămân cu tine! (la putere)” pentru demisia din funcţia de consilier local şi din PDL, asupra căreia a revenit, deputatul PDL Mihai Boldea – „Ultima noapte de Toader, întâia noapte de Necula”, Marian Popa, preşedintele PNÞ-CD, „Şi-a dat ouăle pe Boc”, pentru protestul spontan în care împreună cu alţi doi colegi de partid a dezaprobat guvernarea Boc, şi l-a atacat pe acesta cu ouă. Incidentul s-a produs cu ocazia vizitei premierului în perioada verii sub ameninţarea inundaţiilor.  
După acordarea diplomelor de pomenire a urmat un moment în care jurnaliştii au arătat că pot fi şi apreciativi, nu doar critici, acordând patru diplome de excelenţă „Pentru bună reprezentare a Galaţiului în Europa în anul 2010” campioanelor europene la haltere Andreea Marcovici şi Elena Andrieş, precum şi antrenorilor lor - Costel Dimofte, respectiv Mihai Nicolae.
Dacă la prima ediţie a „vremii porcilor” caricaturistul Viorel Baciu şi-a lansat cel de-al doilea volum de caricaturi cu tema porcul, în perioada apropiată ignatului, la această ediţie cunoscutul caricaturist a lansat un calendar cu aceeaşi temă.

Articole înrudite