29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PP-DD Galaţi a demis conducerea filialei de la Tecuci şi a dizolvat Biroul Permanent
PP-DD Galaţi a demis conducerea filialei de la Tecuci şi a dizolvat Biroul Permanent
Conducerea Organizaţiei Judeţene a PP-DD Galaţi a demis, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea filialei tecucene a PP-DD, iar Biroul Permanent Municipal a fost dizolvat. Decizia a fost luată vineri, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al partidului.
Şefii PP-DD Galaţi, acuzaţi că s-au aliat cu PNL
Consilierul local Samir Oancă, fostul preşedinte al PP-DD Tecuci, îi acuză pe deputatul Eugen Chebac (preşedintele Organizaţiei Judeţene a PP-DD) şi pe senatorul Nicolae Marin (secretarul executiv al partidului) că au dizolvat Biroul Permanent al filialei tecucene la comanda PNL, după ce PP-DD-iştii tecuceni au demarat o campanie de strângere de semnături pentru demiterea liberalului Daniel Þuchel, primarul municipiului Tecuci.
„Eugen Chebac şi Nicolae Marin au vândut partidul, au trădat şi s-au aliat cu PNL. Totul ni se trage de la faptul că am decis strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Daniel Þuchel. Nici măcar nu ne-au anunţat, nu ne-au invitat nici la şedinţă. Eu am aflat, cu o zi înainte, de la un alt partid politic, că urma să se întâmple acest lucru. Am fost demişi pentru că nu am vrut să ne vindem partidul. Nici Chebac şi nici Marin nu sunt tecuceni. Noi suntem şi vom continua să reprezentăm interesele tecucenilor. Chiar dacă ne-au demis, noi vom continua acţiunea de strângere de semnături, chiar dacă nu o putem face în numele PP-DD. Vom apela la un ONG să ne sprijine. Din seara zilei în care li s-au validat mandatele de parlamentari, nu ne-au mai răspuns la telefon”, ne-a declarat consilierul local Samir Oancă. Acesta a precizat că va contesta decizia conducerii PP-DD Galaţi la Comisia de Etică a partidului, de la nivel central.
Nicolae Marin: „Nu vrem o politică de mahala”
Senatorul Nicolae Marin a evitat să comenteze prea mult acuzaţiile fostului preşedinte al PP-DD Tecuci, precizând că Biroul Permanent al filialei tecucene a fost dizolvat pentru „lipsă de implicare”. „Omul are probleme. La supărare, oricine poate spune multe. Biroul a fost dizolvat pentru lipsă de implicare, pentru că nu au făcut nimic pozitiv. Nu avem nevoie de circari. Nu este din cauza referendumului. Poate să facă oricâte vrea, dar într-un mod elegant. Suntem partid parlamentar, avem nevoie de o conduită pe măsură. Vrem să facem politică la nivel înalt, nu politică de mahala”, ne-a declarat senatorul Nicolae Marin.


Articole înrudite