26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Picu Roman, Eugen Chebac, Nicolae Marin (primarul comunei Pechea), avocaţii Lăcrămioara Stavire şi Romeo Cosma, patronul de televiziune Aurel Stancu, dar şi consilierul judeţean Simona Capeş sunt PP-DD-iştii nominalizaţi, până în acest moment, să intre în cursa pentru alegerile parlamentare. Dacă în ceea ce priveşte colegiile din municipiul Galaţi lista este aproape finalizată, pentru colegiile de deputaţi şi senatori din judeţul Galaţi partidul lui Dan Diaconescu mai are, încă, de analizat.
„Nu pot spune că avem un termen limită pentru desemnarea candidaţilor, însă în cel mult o săptămână îi vom bate în cuie. Vor fi validaţi de către Biroul Permanent Judeţean, după care listele vor fi trimise conducerii centrale, la Bucureşti, pentru aprobare”, ne-a declarat Picu Roman, preşedintele Municipalei PP-DD.
Picu Roman oscilează între Colegiile 6 şi 7 de deputat
În ciuda zvonurilor, care îl dau ca şi candidat sigur pentru Colegiul 7 din municipiul Galaţi, lui Picu Roman îi face cu ochiul şi Colegiul 6 de deputat, cel în care vor candida democrat-liberalul Doru Resmeriţă şi social-democratul Florin Pâslaru.
„Încă nu m-am hotărât. Iau în calcul Colegiile 6 şi 7. Am în desfăşurare un sondaj pentru cele două colegii şi, în funcţie de rezultat, voi lua o decizie. Nu este un studiu făcut de vreo casă de sondare, ci de către o echipă de tineri”, ne-a spus preşedintele PP-DD.
Potrivit lui Picu Roman, consilierul judeţean Simona Capeş va candida, cel mai probabil, în Colegiul 9 de deputat, în timp ce pentru avocata Lăcrămioara Stavire sunt luate în calcul Colegiile 6,7, şi 8. În Colegiile 3 şi 4 Senat din municipiul Galaţi vor candida avocatul Romeo Cosma şi Aurel Stancu, cel din urmă fiind contracandidatul lui Eugen Durbacă, preşedintele PC, cu care a avut, în trecut, mai multe conflicte.
Eugen Chebac, candidat în Colegiul 3 de deputat din judeţul Galaţi
Fostului preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, îi face cu ochiul Colegiul 3 de deputat din judeţ. Dacă preşedintele Organizaţiei Judeţene PP-DD nu se va răzgândi, acesta îi va avea contracandidaţi pe liberalul George Scarlat, din partea USL, şi pe democrat-liberala Carmen Axenie, din partea ARD.
Primarul comunei Pechea, Nicolae Marin, va candida, cel mai probabil, în Colegiul 1 Senat din judeţul Galaţi, împotriva social-democratului Daniel Butunoi şi a democrat-liberalului Constantin Petrea.


Articole înrudite