01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedinte PNL Galaţi, George Stângă încearcă să se bage în ciorba asociaţiilor de locatari
Preşedinte PNL Galaţi, George Stângă încearcă să se bage în ciorba asociaţiilor de locatari
alaţi. Pentru a putea bate cu uşurinţă la uşile acestora, Stângă a demarat o campanie de informare şi consultare, promiţând că va iniţia chiar şi eventuale modificări legislative.
„Experienţa acumulată în cadrul administraţiei publice de la nivelul judeţului Galaţi m-a făcut să cunosc şi să înţeleg mai bine greutăţile de zi cu zi ale gălăţenilor. De aceea, am demarat o campanie de consultare şi informare care să vină în întâmpinarea nevoilor gălăţenilor care nu îşi cunosc încă drepturile şi, ca atare, devin ţinta abuzurilor administratorilor de asociaţii. Mii de oameni sunt anual nemulţumiţi de conducerea asociaţiilor de proprietari. Din acest motiv am decis să iniţiez această campanie, ale cărei concluzii se vor regăsi în cadrul unui proiect de modificare a Legii nr.230 din 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi a HG nr.1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007. La nivelul municipiului procedura de verificare a activităţii asociaţiilor de proprietari este ineficientă, slab calitativă, întrucât la Compartimentul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari din cadrul Primăriei Galaţi sunt angajaţi doar 5 oameni care trebuie să vegheze la bunul mers al celor aproximativ 700 de asociaţii. În acest sens, trebuie stipulată în lege o procedură clară, astfel încât numărul de angajaţi din acest departament al primăriilor să fie proporţional cu cel al asociaţiilor de proprietari. Acest demers este prioritar întrucât la nivelul municipiului Galaţi, în urma controalelor efectuate de către autorităţi în 2015 la cinci asociaţii a fost descoperit un prejudiciu estimat la 1,1 milioane de lei, de asemenea fiind descoperiţi angajaţi fără forme legale!
Consultarea publică va avea loc în municipiul Galaţi începând cu data de 26 septembrie şi va dura trei luni de zile, timp în care echipe ale PNL Galaţi vor fi pe teren în toate cartierele, pentru a le aduce la cunoştinţă gălăţenilor ce drepturi au şi a le solicita opinii cu privire la îmbunătăţirea actualului cadru legal care reglementează organizarea şi desfăşurarea activităţii asociaţiilor de proprietari”, se arată într-un comunicat de presă al senatorului penelist. 

Articole înrudite