29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, şi cel al comunei Tuluceşti, Petrică Bratu, au fost excluşi, miercuri seara, din PDL. Reuniţi în cadrul Biroului Permanent Judeţean, democrat-liberalii au votat în unanimitate propunerea preşedintelui PDL, Doruleţ Resmeriţă, privind excluderea celor doi edili din formaţiunea politică gălăţeană. Informaţia ne-a fost confirmată de către Mihai Turcu: „De ce să îi ţii? Ca să facă campanie electorală pentru USL? Îmi pare rău pentru Petrică Bratu, îmi este prieten, dar asta este... Au fost prezenţi la şedinţă în jur de 90% dintre membrii Biroului Permanent Judeţean şi toţi au fost de acord cu această propunere”. Întrebat dacă PDL ar putea să revină asupra deciziei, în condiţiile în care cei doi primari se bucură de susţinere în rândul electoral, fapt ce ar putea reprezenta a pierdere pentru democrat-liberali, Mihai Turcu ne-a declarat: „De ce să mai revenim asupra deciziei? Nu are sens. Ei merg pe ideea că banii de la Consiliul Judeţului vin de la USL. S-ar putea să le pară rău mai târziu. În PSD şi PDL se întâmplă astfel de migraţii de profitori. Noi şi PSD-ul am tot schimbat membri. În PNL nu se întâmplă astfel de lucruri”.
Funcţia de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Judeţean ocupată de Laurenţiu Gîdei a revenit omului de afaceri Andrei Lişinschi. Pentru preluarea funcţiei de preşedinte de colegiu deţinută de primarul comunei Tuluceşti, PDL nu a nominalizat deocamdată niciun membru.

„PDL a devenit o grădiniţă a oamenilor mari”

Reacţia primarului oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, a fost una acidă. Edilul-şef a lansat o serie de critici vehemente la adresa conducerii formaţiunii politice gălăţene, dar şi a deciziei membrilor Biroului Permanent Judeţean. „Ce urmează? La următoarele alegeri voi fi preşedinte de partid? Cum se poate, în lumea asta politică, să fiu exclus chiar de către un preşedinte exclus în urmă cu ceva timp? Nu mai înţeleg nimic. PDL a devenit o grădiniţă a oamenilor mari. Eu am câştigat alegerile singur la Târgu Bujor. În condiţiile în care am câştigat, nimeni nu şi-a mai amintit de mine. Mi s-a spus că voi fi vicepreşedinte. A picat. Mi s-a spus că voi fi susţinut pentru funcţia de preşedinte. A picat. M-au schimbat de la Tineret, fără să spună. Aştept ca acestă grădiniţă să se maturizeze. Am fost exclus de către un exclus. Cu persoana lui Doru nu am nimic, ne-am înţeles. Pentru preşedintele Resmeriţă este total diferit”, ne-a declarat Laurenţiu Gîdei.
Cei doi primari au fost excluşi din PDL întrucât au ales să îi susţină în campania electorală pentru alegerile parlamentare pe social-democraţii Dan Nica, Viorel Ştefan şi Gheorghe Saghian, refuzând, în schimb, să sprijine candidaţii desemnaţi de ARD.
Surse din rândul democrat-liberalilor gălăţeni ne-au spus, în schimb, că, în ciuda votului membrilor BPJ privind excluderea din partid a celor doi primari, decizia este nestatutară, o astfel de măsură putând fi adoptată doar de către Biroul Permanent Naţional al partidului. Statutară este, însă, doar excluderea celor doi primari din cadrul Biroului Permanent Judeţean.

Articole înrudite