28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica, a trecut oficial de la USR la PSD
Primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica, a trecut oficial de la USR la PSD

USR nu mai are niciun primar în judeţul Galaţi. Singurul lor primar de comună a trecut oficial la PSD.

Aşa cum Monitorul de Galaţi a anunţat în premieră încă din luna octombrie 2023, Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan, ales în 2020 din partea USR, a trecut la Partidul Social Democrat. Dacă în octombrie atât Zinica, cât şi preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, recunoşteau buna colaborare, dar nu confirmau cu subiect şi predicat adeziunea, iată că acum au fost făcute prezentările în cadru oficial.

Vineri, 2 februarie 2024, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, şi preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, Costel Fotea, i-au urat "Bine ai venit" lui Silviu Zinica, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dan Nica a afirmat că există o colaborare de mai mulţi ani între primarul comunei Smârdan şi PSD şi că apreciază determinarea şi dorinţa de a face a acestuia. Silviu Zinica a declarat că nu a primit niciun fel de sprijin din partea partidului din care a plecat, dar a găsit susţinere din partea PSD. Acesta afirmă că nu ar fi putut derula proiecte europene de 40 de milioane de lei (gaze, canalizare, asfaltări de drumuri) la care trebuie şi contribuţie proprie din bugetul comunei, în condiţiile în care comuna are un buget total anual de aproximativ 6 milioane de euro.

Am foarte multe de învăţat de la această echipă. Consiliul Judeţean Galaţi este unul dintre liderii naţionali la atragerea de fonduri europene. Pentru comuna noastră singura şansă de dezvoltare sunt fondurile europene. Proiectele pentru Smârdan sunt foarte multe, dar posibilităţile materiale sunt foarte mici”, a spus Silviu Zinica.

De asemenea, a fost anunţat şi faptul că Silviu Zinica va fi candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Smârdan la alegerile locale din 2024.


Articole înrudite